Fonduri Structurale

  Structural Funds

   Misiune   |     Parteneri Oficiali   |     Activităţi şi Evenimente    |    Oferta de Training şi Consiliere   |    Resurse de Informare   |
     Prima pagină
   EU-RO Clearing Funds
     Club StructuralFunds
     Publicaţii
     Buletin Informativ
     Revista Presei
     Link-uri utile
     Anunţuri utile
   Hartă site
     CONTACT
 

Evenimente curente:

 

    Programul Naţional de Formare

    Fonduri Europene post-aderare

 

    Calendar de desfăşurare

 

    Sesiuni de scurtă durată

 

    Cursuri online de medie durată

     post-universitare   

 

    Certificat de Absolvire în

      Managementul Proiectului    

 

    Program de Master "Integrare

     Economică Europeană" 

 

   Sesiuni regionale de training

     intensiv (la cerere) 

 

ARHIVĂ EVENIMENTE

Evenimente anuale:

 

 

Forumul Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor Europene

 

 

 

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania

     

Saloanele Regionale ale Proiectelor cu Fonduri Europene:

 

      Iaşi, 13-15 iunie 2007

 

      Braşov, 31 mai-2 iunie

 

      Timisoara, 26-28 aprilie

 

      Sibiu, 18-20 aprilie

 

ŞCOALA de VARĂ

a Managerilor de Proiect şi Experţilorîn proiectele cu Fonduri Europene

 

     SOVATA,  30 aug.-2 sept.

 

     CONSTANŢA, 5-10 iulie

 

Module intensive de training

     BUCUREŞTI, martie 2007

DEZBATERI PUBLICE REGIONALE

 

     Arad, 19 ianuarie

 

     Oradea, 9 februarie

 

     Braşov, 16 februarie

 

     Tg. Mureş, 17 februarie

 

     Zalău, 19 februarie

 

Alte evenimente şi acţiuni (2006)

Noutăţi:   Programul Naţional de Formare a Experţilor şi Consultanţilor în Proiectele cu Fonduri Europene"

Argument

Înainte de aderarea României la Uniunea Europeana, potrivit observatorilor specializati, economia româneasca se mai confrunta cu o serie de importante dezechilibre macro-economice, iar dezvoltarea sectorului IMM este pereclitata de dificultatea implementarii tuturor standardelor cerute prin aderare si de accentuarea concurentei globale prin integrarea în Piata Unica.

Pe de alta parte, exista o mare sansa de rezolvare a multor probleme restante pentru societatea româneasca care nu pot fi rezolvate decât cu sprijinul decisiv al finantarilor europene. Cu toate acestea, ritmul constructiei institutionale, al publicarii documentelor necesare, precizarii normelor, angajarii resurselor umane si al operationalizarii programelor ce urmeaza a fi derulate prin Fondurile Structurale, este în continuare nesatisfacator. Experienta de pâna acum a aratat ca si în celelalte noi State Membre a existat la început o capacitate restrânsa de absorbtie a Fondurilor Structurale si de Coeziune. Întrucât este preconizat ca România sa primeasca în perioada 2007-2013 aproape 30 de miliarde euro, iar 1.553 milioane doar pentru primul an, nu ne putem permite luxul de a nu învata din ezitarile si dificultatile cu care s-au confruntat ceilalti.

In scopul sprijinirii de catre societatea civila a Programului National de Pregatire a Mediului de Afaceri pentru Aderare, initiat sub Înaltul Patronaj al Presedintiei României, Casa Europei “EUROLINK” a demarat cu sprijinul unor importante ministere si agentii guvernamentale un proiect integrativ de informare, training si consiliere gratuita pentru mediul de afaceri si comunitatile locale ce urmeaza sa contracteze proiectele lor locale/regionale cu diferite firme specializate.

Prin acest proiect, ne-am propus sa sprijinim în mod practic pe toti cei interesati sa utilizeze în mod adecvat si eficient imensa oportunitate a Fondurilor Structurale, în special pentru a spori capacitatea de rezistenta a economiei autohtone pe Piata Unica si a unei cât mai line integrari în noul spatiu economico-social.

În acest scop, am decis sa stimulam un nou spirit pro activ de formare de parteneriate, drept singura solutie viabila pentru a atinge obiectivele dificile ale europenizarii si impunerii în noul context continental si international. De asemenea, am demarat un program coerent si dinamic de training prin programe specifice, dar si de oferire a consilierii necesare pentru a ajuta pe viitorii beneficiari care sa poata trece astfel de la simple idei de proiecte la materializarea efectiva a acestora, cu respectarea riguroasa a procedurilor, normelor stabilite, modalitatilor complicate de raportare, conditiilor de organizare a licitatiilor si evaluarilor periodice si finale.

Este evident ca absenta experientei în utilizarea si administrarea Fondurilor Structurale, asa cum se evidentiaza si în recentul Studiu de Impact al Institutului European, realizat în cadrul programului PAIS III, va face ca rolul asistentei tehnice si consultantei primite sa fie determinant, atât pentru succesul individual, ca firma, cât si ca record global pe tara.

În acest sens, consideram ca, cu sprijinul Biroului de Lobby de la Bruxelles, o cristalizare a unor parteneriate reprezentative cu firme de consultanta si avocatura internationale, cât si românesti, este în masura sa ghideze pas cu pas pe potentialii beneficiari si sa contribuie astfel la un bilant cât mai favorabil al întregului proces de accesare a Fondurilor Structurale.

În speranta unei lecturi instructive, care sa va incite sa participati la sesiunile noastre viitoare organizate în toate locurile unde ni se solicita prezenta si sa beneficiati de oferta noastra de orientare si consiliere gratuita, asteptam observatiile, întrebarile si sugestiile Dvs., apte sa îmbunatateasca permanent calitatea propriei noastre activitati puse în slujba partenerilor nostri si beneficiarilor viitori ai programelor realizate cu Fonduri Structurale.

Cu urarile noastre de succes,

Prof. Sever AVRAM – PR & Lobby Consultant
Project Coordinator

 
 Parteneri media

 

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagină realizată de EUROLINK-Casa Europei, cu sprijinul Agenţiei Phaeton Gala
web design: Biroul de imagine SRL