Combaterea riscurilor insecuritatii alimentare prin inovare social-economica in regiunea Dunarii

Lansarea primului proiect de cercetare al CIO- SUERD la Academia Romana (16 octombrie 2012)

Abonare gratuita

Cu ocazia marcarii Zilei Mondiale a Alimentatiei in Romania, marti - 16 octombrie 2012, in Aula Academiei Romane, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), avandu-l ca Presedinte Fondator Onorific pe E.S. Dl Ambasador Liviu BOTA, lanseaza in mod oficial demararea proiectului de cercetare-inovare intitulat: "Eco-Bio Strategii pentru Dezvoltarea Bioeconomica Durabila a Romaniei Europene si Euro-Atlantice prin valorificarea eco-economica a patrimoniului natural si cultural din Macro-Regiunea Carpato-Danubiano-Pontica a UE", proiect colaborativ cu Scoala Postdoctorala creata de Centrul de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica "Acad. David Davidescu", sub egida INCE - Academia Romana.


Evenimentul este onorat la deschidere de Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dl Daniel CONSTANTIN, Ministrul Mediului si Padurilor, Dna Rovana PLUMB si de Presedintele Academiei Romane, Dl Academician Ionel HAIDUC. In cadrul expozitiei ce va fi organizata vor putea fi vizionate filme documentare de specialitate, volume recente publicate in editura Academiei, precum si referate de tip poster, comunicate de institutiile si autorii prezenti.

Totodata, amintim ca aceasta lansare are loc in contextul ingrijorarii profunde privind agravarea fenomenului de insecuritate si siguranta alimentara la nivel global, dar si al preocuparii CIO-SUERD de a incuraja o mai inteleapta valorizare a Patrimoniului Natural si Cultural Dunarean, cat si a Capitalului Teritorial pe care il poate angrena Statul Roman in cadrul implementarii programelor SUERD in regiune.

Coordonatorii desemnati ai proiectului sunt: Liderul Grupului de Actiune "Dunare-Marea Neagra", Prof. Sever AVRAM, Presedintele Executiv EUROLINK-Casa Europei si Directorul General al Centrului de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica "Acad. David Davidescu", Prof. Univ. Dr. Dr. H. C. Alexandru. T. BOGDAN, membru corespondent al Academiei Romane.

Pentru informatii suplimentare asupra activitatii institutiilor organizatoare, cei interesati pot accesa siteurile: www.HouseofEurope.ro si www.postdoctorat.ro.

Pentru conformitate,
EUROLINK-Casa Europei