Strategia UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD) necesita experti interdisciplinari in intreaga tara

Inscrieri pentru cea de-a II-a grupa de studiu CIO-SUERD

Abonare gratuita

In asteptarea noului ciclu de finantare UE, in care accentul va cadea pe reducerea decalajelor economice si pe aplicarea noilor politici agricole comunitare, ne confruntam cu o dubla provocare pentru romanii care vor sa profite de noile oportunitati oferite de implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD), aplicabila si finantata la scara tuturor celor 41 de judete:

- pe de o parte, este vital sa formam o noua expertiza nationala/regionala de tip inter-disciplinar in Studii si Probleme Dunarene, cu toate palierele transformarii avute in vedere: planificare strategica si spatiala, dezvoltare institutionala durabila, management coerent la nivel micro si macro, formarea unei identitati dunarene;
- de cealalta parte, fondurile trebuie absorbite "de jos in sus", prin implicarea comunitatilor, prin proiecte romanesti de cooperare regionala pentru: transporturi, turism, cultura, protectia mediului, educatie, cercetare, dezvoltare rurala, competitivitate, combaterea criminalitatii, intarirea capacitatii de guvernanta etc.

Pentru a nu rata aceasta oportunitate, Catedra Internationala Onorifica in sprijinul Strategiei EU pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD) - platforma flexibila de formare alternativa, promovare si lobby pro-dunarean, lansata oficial in parteneriat cu Academia Romana si cu amabilul sprijin personal al Ministrului Educatiei si Cercetarii - anunta deschiderea inscrierilor pentru cea de-a II-a grupa de studiu a Cursului Online de Medie Durata, de tip post-universitar, destinat formarii membrilor Retelei Nationale a Promotorilor Facilitatorilor si Expertilor pentru Strategia Regiunii Dunarii - PROFEX. Reteaua numara deja 260 de membri din 22 de judete din Romania si este afiliata la Platforma "Danube Region Strategy", creata de Comisia Europeana. Urmand prestigiosul model al altor programe de tip post-universitar, coordonate de Academia Romana prin institutele sale de cercetare, conform Legii Educatiei, cursul se desfasoara in co-tutela sub inaltul gir al Academiei Romane prin Centrul de Studii si Cercetari de Biodiversitate Agrosilvica "Acad. David DAVIDESCU" din cadrul Institutului National de Cercetari Economice, precum si al CIO-SUERD.

Cursurile sunt programate sa se desfasoare in perioada aprilie - iunie 2013, in principal la distanta, prin internet, spre a fi la indemana participantilor din intreaga tara. Coordonatorii stiintifici ai programului sunt: din partea Academiei Romane - Prof. Univ. Dr Alexandru T. BOGDAN, Membru Corespondent al Academiei Romane si Prof Univ. Dr. Petre PRISECARU, Director Stiintific al Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane; din partea CIO-SUERD - Prof. Univ Dr. Carmen COSTEA, expert evaluator al Comisiei Europene si Prorector al Universitatii Spiru Haret si Sever AVRAM, Knowledge Management Specialist/Lider al Grupului de Actiune "Dunare-Marea Neagra" si Presedinte Executiv al Casei Europei "EUROLINK".

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa consultati pagina de internet CIO-SUERD sau sa contactati Secretariatul Tehnic prin e-mail: info@houseofeurope.ro sau telefonic la tel./fax: 021.230.49.97.

Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, ComunicateMedia.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds".

Pentru conformitate,
din partea Secretariatului Tehnic CIO-SUERD,
EUROLINK- Casa Europei