Finantarea proiectelor in Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii

Invitatie la consultare si lobby de Ziua Maritima Europeana in Romania (Palatul Parlamentului, 19-21 mai 2011)

Abonare gratuita

Pentru o iesire autentica si completa din criza, Uniunea Europeana a pregatit sau este in curs de pregatire a unei adanci schimbari de abordare pentru a face fata concurentei din afara sa si a creste gradul de competitivitate al bunurilor si serviciilor pe care le furnizeaza intreaga Piata Unica Europeana


Si Romania va fi masiv afectata, vrand-nevrand, de aceste reforme destinate unui nou model de dezvoltare si management, cat si ale sistemului de finantare al proiectelor de anvergura, dar si ale IMM-urilor inovative in asociere cu universitatile, indeosebi prin:


Inca aceste documente esentiale sau implementarea lor efectiva pot si trebuie sa fie influentate si de mediul de afaceri din Romania, daca acesta demonstreaza coerenta de actiune si capacitate de a pune presiunea necesara pe administratia publica interna si institutiile comunitare responsabile. Parteneriatele largi, cu participare multinationala, ca si parteneriatele public-private vor schimba din temelii stilul de a investi in Europa, in noua competitivitate tehnologica si manageriala, mai ales, la care aspira pentru a se mentine pe piata.

De aceea, din initiativa societatii civile, reprezentantii Comisiei Europene, Parlamentului European, Bancii Mondiale, OCEMN, ai altor importante organisme de finantare vin cu ocazia Zilei Europene Maritime in 19-21 mai 2011, la Palatul Parlamentului, sa discute cu detinatorii de interese in regiune pentru a face planurile, a impulsiona formarea consortiilor de parteneri si a asigura o cat mai eficienta utilizare a banilor pusi in joc.

Incitantul sumar al celor 3 zile cuprinde: sute de participanti, sapte studii de caz europene/romanesti - povesti de succes, in favorea transferului de bune practici, trei workshop-uri tematice axate pe inovare sociala si economica, dezvoltare durabila/ turism/ patrimoniu cultural, protectia mediului, o sesiune demonstrativa extraordinara sustinuta de Dr. Jean-Yves PRAX de la Paris despre inovarea companiilor prin Knowledge Management, decernarea Trofeelor Inovarii in Regiunea Dunarii-Bazinul Marii Negre, bursa de contacte (networking) pentru accesarea finantarilor etc

Cu aceasta ocazie, se va constitui "Reteaua Regionala pentru inovare sociala si economica in Bazinul Marii Negre-Regiunea Dunarii", prezidata de Ambasador Dr. Liviu BOTA, destinata sa devina PRIMUL INTEGRATOR si FACILITATOR de INITIATIVE si PROIECTE PUBLIC-PRIVATE din aceasta zona de confluenta geo-economica.

In sprijinul evenimentului s-au deja alaturat importante companii si institutii precum: Parteneri Asociati: EximBank, European Project Consulting. Partener: Societatea Nationala de Radiocomunicatii RADIOCOM. Sponsor Oficial: Romtelecom. Sponsori Tehnici: CESIRO - Sighisoara; Fundatia Nationala a Tinerilor Manageri (FNTM); Hotel Ibis Bucuresti - Gara de Nord; Phaeton Gala - PR & Lobby Consulting.

Partenerii media asociati sunt: Televiziunea Romana - TVR1 si TVR INFO, precum si alti distinsi parteneri: Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Bucuresti fm, Agentia de Presa RADOR, Adevarul, Foreign Policy, Forbes, CalendarEvenimente.ro, CentruldePresa.ro, DoingBusiness.ro, Calea EUROPEANA, Finantare.ro, Tribuna Economica, Economie si Administratie Locala, Comunicatii Mobile, Euroconsultanta, NewsChannel.ro, GhiseulBancar.ro, ClubAfaceri.ro, ComunicateMedia.ro, SmartFinancial.ro, SmartBank.ro, PRwave.ro, StiriEvenimente.ro, Early Warning Support - "EU-RO Clearing Funds", Targul DUNAREA & DELTA 2011 - Romexpo.

Mentionam ca un numar de 25 de locuri gratuite la lucrarile Salonului Regional sunt atribuite pe baza competitionala celor care propun idei inovative de proiecte care sa atraga ulterior finantare europeana. Pentru informatii suplimentare, avantajele participarii, pachetele de beneficii, lista invitatilor si lectorilor si ultimele locuri disponibile, cei interesati pot consulta siteul Salonului Regional "Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii: Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica"sau pot contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la tel./fax: 021.2304997; mobil: 0723.699857; e-mail: eurolink@b.astral.ro, info@houseofeurope.ro.