StructuralFunds.ro - Fonduri Structurale in Romania

Scurta descriere a Programului "StructuralFunds.ro"

Abonare gratuita

Fundatia EUROLINK-Casa Europei s-a constituit ca organizatie neguvernamentala, non-profit, in luna martie 1997. In octombrie 1999, organizatia a fost recunoscuta ca fiind prima institutie educationala si de informare din Romania afiliata la reteaua FIME (Federatia Internationala a Caselor Europei, asociata la Consiliul Europei din 1962). Fundatia EUROLINK-Casa Europei face parte din reteaua academiilor si caselor europene si din numeroase alte retele europene care au drept scop largirea si adancirea rolului societatii civile in Noua Europa. Directiile principale de activitate ale organizatiei se refera la programe de informare si educationale, traininguri, crearea de evenimente majore romanesti si europene, dezbateri publice, campanii de promovare, advocacy si lobby.

Initiativa unui plan de masuri si actiuni in domeniul accesarii Fondurilor Europene, care sa vina in intampinarea autoritatilor publice, comunitatilor locale, mediului de afaceri si sectorului ONG din Romania, a aparut inca din luna martie 2006, odata cu declansarea campaniei sesiunilor de informare si consiliere, sub Patronajul Onorific al Presedintiei Romaniei, apoi a modulelor de formare a expertilor si consultantilor in domeniul Fondurilor Structurale si de Coeziune.

In acelasi context, organizatia a infiintat Platforma de Actiune si Interventie Rapida a Societatii Civile in favoarea stimularii absorbtiei Fondurilor Europene "EU-RO Clearing Funds"si s-a implicat in monitorizarea si evaluarea paralela a sistemului de accesare si implementare a programelor operationale, realizand si transmitand rapoarte periodice din unghiul de vedere al societatii civile catre Comisia Europeana si catre agentiile guvernamentale romanesti responsabile in domeniu. In acest mod, organizatia a instituit un mecanism consultativ structurat formal si informal cu aceste institutii europene si autohtone, pentru a contribui la o mai buna fluidizare, ritmicitate si eficacitate a modului de cheltuire a fondurilor europene in Romania.