Inovarea sociala si in afaceri coboara pe Dunare pana la Marea Neagra

Competitie Internationala in cadrul Salonului Regional
"Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii: Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica"

Abonare gratuita

Galopanta degradare sociala, politica si economica din nordul Africii nu provoaca doar legitime ingrijorari asupra stabilitatii si prosperitatii in interiorul Uniunii Europene, dar induce si recanalizari de prioritati, fonduri si mijloace: 14 miliarde euro antrenate pentru tarile Maghreb! Pe de alta parte, UE insasi se gaseste intr-un profund impas legat de pierderea suprematiei la nivelul competitivitatii social-economice si, in subsidiar, a tot mai multor locuri de munca (deja 15 milioane de someri). De aceea, inovarea rapida si profunda pe toate planurile - in societate, in structurarea economiei, in modul de dezvoltare al regiunilor, in tehnologiile informatiei si comunicarii etc - nu mai reprezinta defel un capriciu sau un stereotip ideologic.

In acest sens, cu ocazia Salonului Regional "Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii: Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica", spre a contribui la o transformare si integrare economica si sociala sporita a regiunilor europene - Bazinul Marii Negre si Regiunea Dunarii - printr-o utilizare si recompensare a exceptionalului potential uman de inovare, a fost lansata Competitia Internationala de idei, initiative, proiecte si retele a Bazinului Marii Negre si Regiunii Dunarii. In acest spirit, ne propunem ca, folosind exemple concrete si studii de caz, sa anticipam si sa facem presiune asupra viitoarelor reforme UE si programe de finantare UE, sa introducem, sa facilitam si sa promovam impartasirea cunoasterii si modul de gandire partenerial, conform sistemului Knowledge Management in cele doua regiuni, folosind mai bine cele mai recente tehnologii inovatoare.

Competitia Salonului Regional va desemna si rasplati cele mai atractive si eficiente moduri de inovare, co-finantate / finantabile din Fondurile Europene, consacrate relansarii sociale si economice a Bazinului Marii Negre si Regiunii Dunarii prin acordarea Trofeelor "Inovator Social si Economic", precum si a Diplomei de Excelenta si a furnizarea unei largi popularizari pentru preluarea creativa a modelelor si bunelor practici deja testate sau in curs de a fi experimentate.

Comitetul International de Selectie este prezidat de Ambasador Dr. Liviu BOTA - ex-Secretar General Adj. al Organizatiei Natiunilor Unite / Presedinte Onorific al Fundatiei EUROLINK-Casa Europei, iar din acesta fac parte alte importante personalitati cu gandire vizionara care au contribuit sau contribuie in prezent la revolutionarea modului de gandire si de actiune in zona noastra de interes.

Procedurile de inscriere sunt deschise pana in data de 25 aprilie 2011 pe siteul dedicat Salonului Regional "Bazinul Marii Negre - Regiunea Dunarii: Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica". Pentru orice intrebari suplimentare sau comentarii cu privire la eveniment, va rugam sa ne contactati: eurolink@b.astral.ro; telefon / fax: (+4021) 2304997.