Intarirea expertizei strategice dunarene in inima Deltei

Sesiune de Training - Puflene Complex Resort, 20-25 iulie 2014

Abonare gratuita

Intrucat incepand cu anul 2014, tot sistemul de atragere al finantarilor si investitiilor a fost radical schimbat, atat sectorul administratiei publice, cat si mediul de afaceri au sansa sa coopereze mult mai flexibil, in special in parteneriate extinse, prin care zona celor 14 state riverane Dunarii sa se poata schimba la fata prin implementarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (SUERD).

In urmatorul deceniu, se estimeaza ca peste 700 miliarde de euro vor fi antrenate in proiecte majore care sa schimbe complet gradul competitivitate al regiunii.


Incepand cu anul 2012, si in Romania, prin initierea unei cooperari intre autoritatile publice locale, Academia Romana si organizatii importante ale societatii civile, sub coordonarea Fundatiei EUROLINK-Casa Europei, au fost puse bazele atat ale formarii expertilor si specialistilor care sa fie implicati in proiectele dunarene prin Catedra Internationala Onorifica "Jean Bart" in sprijinul Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii (CIO-SUERD), cat si a unei retele de parteneriate si agentii pe langa primarii / consilii judetene, in cooperare cu marile universitati, sub denumirea de Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii (CLDR Romania).

In acest context, prin parteneriatul dintre Catedra Internationala Onorifica "Jean Bart", initiatoare a Platformei CLDR Romania si Asociatia Profesionala a Formarii in Administratia Publica Locala CINAQ, precum si cu amabilul sprijin al Academiei Romane, prin Centrul de Bio-Diversitate "Acad. David Davidescu", se deschide oportunitatea unei formari extinse atat a expertilor care vor lucra in Centrele Zonale de Competitivitate si Training SUERD, cat si pentru consultantii si beneficiarii de finantare ai acestui program transformativ multinational.

Sesiunea de Training intitulata "Valorificarea expertizei si oportunitatile de finantare oferite prin aplicarea Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii in Romania" (Puflene Complex Resort - Murighiol, 20-25 iulie 2014), isi propune familiarizarea participantilor cu privire la componentele principale ale finantarii si managementului specific al proiectelor cu "valoare adaugata dunareana", in cadrul procesului de implementare SUERD. Grup-tinta: consultanti, experti / manageri din sectorul public si privat, cadre universitare si cercetatori, responsabili ai departamentelor de proiecte din institutii publice, lideri din sectorul ONG, studenti in programe masterale si doctoranzi, etc. La finele sesiunii, participantii vor elabora in comun o idee de proiect SUERD, vor primi un Certificat de Absolvire, impreuna cu o anexa de studii si vor fi inscrisi in Registrul National al Expertilor Dunareni.

Lectorii invitati sunt: Prof. Sever AVRAM - Director Executiv, Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii; Dr. Georgeta GHETE DANAU - Presedinte, Asociatia CINAQ; Sandu ZAMFIRESCU, M.A - Secretar General, EUROLINK-Casa Europei. Prezentarile si discutiile se vor desfasura intr-un cadru interactiv, prilejuit de locatia mirifica a Complexului Puflene, clasificat la categoria 4 stele, care dispune de centru spa (piscina interioara, jacuzzi, sauna, sala fitness, salon de infrumusetare), piscina exterioara, acces internet, terasa, loc de joaca pentru copii, biliard, terenuri de sport, posibilitate organizare excursii in Delta Dunarii.

Inscrierile se fac conform principiului "Primul venit-primul servit", in limita a maxim 20 de persoane. Informatii suplimentare pot fi consultate pe siteul www.HouseofEurope.ro sau solicitate prin e-mail la adresa info@houseofeurope.ro sau la tel./fax: 021.230.49.97. Termen limita: 20 iunie 2014.

Parteneri Media Asociati: AGERPRES, TVH, ZiarulAlb.ro. Parteneri Media: Finantare.ro, CalendarEvenimente.ro, CaleaEuropeana.ro, Comunicatii Mobile, Opinia Nationala, SmartFinancial.ro, NewsChannel.ro, Tribuna Economica, ComunicateMedia.ro, Economie si Administratie Locala, Euroconsultanta-Ghidul Firmei, ClubAfaceri.ro, BrandInfo.ro, GhiseulBancar.ro, PRwave.ro, "EU-RO Clearing Funds".