Fonduri Structurale

  Structural Funds

   Misiune   |     Parteneri Oficiali   |     Activităţi şi Evenimente    |    Oferta de Training şi Consiliere   |    Resurse de Informare   |
     Prima pagină
   EU-RO Clearing Funds
     Club StructuralFunds
     Publicaţii
     Buletin Informativ
     Revista Presei
     Link-uri utile
     Anunţuri utile
   Hartă site
     CONTACT


Evenimente curente:

 

    Programul Naţional de Formare

    Fonduri Europene post-aderare

 

    Calendar de desfăşurare

 

    Sesiuni de scurtă durată

 

    Cursuri online de medie durată

     post-universitare   

 

    Certificat de Absolvire în

      Managementul Proiectului    

 

    Program de Master "Integrare

     Economică Europeană" 

 

   Sesiuni regionale de training

     intensiv (la cerere) 

 

ARHIVĂ EVENIMENTE

Evenimente anuale:

 

 

Forumul Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor Europene

 

 

 

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania

     

Saloanele Regionale ale Proiectelor cu Fonduri Europene:

 

      Iaşi, 13-15 iunie 2007

 

      Braşov, 31 mai-2 iunie

 

      Timisoara, 26-28 aprilie

 

      Sibiu, 18-20 aprilie

 

ŞCOALA de VARĂ

a Managerilor de Proiect şi Experţilorîn proiectele cu Fonduri Europene

 

     SOVATA,  30 aug.-2 sept.

 

     CONSTANŢA, 5-10 iulie

 

Module intensive de training

     BUCUREŞTI, martie 2007

DEZBATERI PUBLICE REGIONALE

 

     Arad, 19 ianuarie

 

     Oradea, 9 februarie

 

     Braşov, 16 februarie

 

     Tg. Mureş, 17 februarie

 

     Zalău, 19 februarie

 

Alte evenimente şi acţiuni (2006)

 

Noutăţi:   ATELIERUL INTER-ACTIV de IDEI, PROIECTE si INVESTITII INOVATIVE

 

PLATFORMA "EU-RO CLEARING FUNDS"

proiect coordonat de

Fundatia EUROLINK – House of Europe

 

Bucuresti, 12 iunie 2009

INCUBATOR de PROIECTE si AFACERI EUROPENE

 

evenimente organizate in parteneriat cu

 

 


Stim ca va confruntati cu o lipsa a investitorilor si a lichiditatilor, dar si cu teama de riscul reprezentat de fonduri si burse!

 

Stim ca aveti nevoie sa reinventati modelul de business pentru afacerea Dvs., mai ales daca v-ati bazat pe credite de consum, finantarea unor clienti mari sau pe un grad ridicat al capitalului de lucru!

 

Stim ca, in conditiile actuale, va este mai greu sa va bazati cresterea afacerii pe investitii pe termen lung!

 

Stim ca aveti nevoie sa va masurati si sa va certificati la nivel international  competentele si abilitatile Dvs. si a membrilor echipei Dvs !

 


 

Tocmai de aceea, in urma succesului repurtat prin primele patru editii ale Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene, va invitam sa va bucurati de avantajele programului nostru neguvernamental realizat in parteneriat cu Knowledge Management Institute-Romania, reprezentant pentru Europa de Est al International Knowledge Management Institute (Washington, DC).

 

O prima reuniune introductiva, cu caracter preparativ, a fost absolvita de 40 de intreprinzatori, lideri, investitori, experti si manageri, care au parcurs un stagiu de invatare din mers si sprijin concret de nivel Knowledge Management Fundamentals (KM Fundamentals – februarie 2009). In etapa imediat superioara, alti 15 manageri si consultanti au absolvit cu succes programul nostru si au primit titlul de “KNOWLEDGE MANAGEMENT SPECIALIST” (specialist in managementul cunoasterii – martie 2009). Absolventii provin din randul celor mai prestigioase companii si organizatii internationale sau romanesti, precum: KPMG Romania; Electrica SA; compania mixta ungaro-romana AAM Management Information Consulting; Magna Consulting SA, Cluj Napoca; Alisan, Iasi; Agrotech Consultancy, Arad; Versant Company, Ploiesti; Ordinul Arhitectilor; Colegiul Farmacistilor din Romania; Agentia Phaeton Gala - PR & Lobby Consulting.

 

Miza finala a programului nostru este ca impreuna sa generam o pregatire de excelenta a persoanelor care vor lucra in sectorul public si sectorul privat in domeniul implementarii proiectelor cu fonduri UE si, prin asumarea unei certificari-evaluari si omologarea ulterioara la scara si standarde mondiale a competentelor si abilitatilor in marea familie a International Knowledge Management Institute.

 

Amintim ca International Knowledge Management Institute (IKMI) reprezinta o agentie internationala cu filiale pe toate cele cinci continente, care furnizeaza prin reteaua sa de profesionisti, traineri si analisti KM training & solutions, sprijina in mod direct reteaua internationala de peste 1500 de profesionisti + absolventi ai programelor Certified Knowledge Management, comunica si colaboreaza cu un numar de peste 5000 de profesionisti pe care i-a format pe plan mondial.

 

 

Invatare traininca pentru companii si investitii inteligente prin sistemul "Knowledge Management"

 

Conceptul de Knowledge Management (KM) si certificarea internationala a acestui set de competente si abilitati de consultanta si training au la baza un program demarat initial in Statele Unite (Washington D.C.) in anul 1998. Dezvoltarea ulterioara a acestui concept si sistem de certificare de tip Knowledge Management a condus, in anul 2004, la fondarea International Knowledge Management Institute (IKMI). Acesta functioneaza ca o institutie educationala cu vocatie mondiala si, simultan, ca asociatie de afaceri, cu filiale in Europa, Asia, Australia, Africa, Orientul Mijlociu si America de Nord. In Europa de Est este reprezentata - sub numele de Knowledge Management Institute-Romania - de agentia Knomacons.

 

IKMI furnizeaza prin filialele sale si reteaua sa de profesionisti, traineri si analisti KM training & solutions, sprijina in mod direct reteaua internationala de peste 1500 de profesionisti + absolventi ai programelor Certified Knowledge Management, comunica si colaboreaza cu un numar de peste 5000 de profesionisti pe care i-a format pe cele 5 continente.

 

Beneficiile de baza ale absolventilor si membrilor retelei internationale KMI sunt urmatoarele:

formare personalizata face-to face si prin workshop-uri virtuale, precum si componente selectionate din cadrul programului e-CKM;

participarea la proiectele si activitatile remunerative regionale, derulate in fiecare dintre institutele componente din Australia, India, Kuwait, Malaesia, Singapore, Africa de Sud, Elvetia, Marea Britanie si - mai recent - Romania;

certificarea specifica de nivel international a competentelor si abilitatilor dobandite, conform standardelor unitare ale IKMI, precum si oportunitatea de consultare permanenta cu CKM mentorii/ instructorii acreditati si cu board-ul Facultatii de e-Learning in vederea constituirii KM Body of Knowledge, ca organism international devotat Societatii Cunoasterii.

 

Mai multe informatii:

De ce Knowledge Management si nu altceva?

 

Certificarea oficiala finala de tip “Certified Knowledge Manager”, administrata de IKMI - Washington DC, constituie cea mai recenta si inovativa dintre cele trei sisteme pe plan mondial de training si, in paralel, de certificare in domeniul managementului, axata pe o noua viziune asupra organizarii, utilizarii si valorificarii cunostintelor in cadrul organizatiilor.

 

La sugestia unui numar important de participanti la editiile anterioare, precum si ale candidatilor potentiali, am decis ca inscrierile sa se faca in mod continuu, conform criteriului “primul venit-primul servit” in limita unui numar de maxim 15 participanti / reuniune de lucru.

 

 

Agenda de business

INCUBATORUL de PROIECTE şi AFACERI EUROPENE

Bucuresti, 12 iunie 2009

Sala de Consiliu, Institutul "METROUL SA"

 harta locatiei

In imediata apropiere a lansarii oficiale a noilor linii de finantare pentru Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), cu dedicatie speciala pentru sectorul IMM, pentru prima / noua ta afacere oferim primul pachet unic integrat de servicii, sub ghidajul tehnic al Platformei EU-RO Clearing Funds si cu sprijinul Consortiului Parteneriatului Strategic:

 

1. diagrama completa a finantarilor accesabile si acompanierea/ghidarea solicitantului pana la depunerea proiectului pentru obtinerea finantarii nereturnabile/co-finantarii, in termeni optimi, ca plafon banesc si ca timp;

2. demararea formarii intensive - certificarea educationala internationala brevetata prin Knowledge Management Institute - kminstiute.org, knomacons.ro pentru recrutare prompta in echipele de implementare/project management - HouseofEurope.ro;

3. perfectarea componentei de marketing - comunicare - PR a investitiei pana la atingerea tintei ideale a beneficiarului – prin Phaeton Gala;

4. aranjamentele contractual-juridice ale contractului/parteneriatului/caietul de sarcini sau oferta tehnica in achizitiile publice, oferite ca BONUS gratuit prin Reteaua „Warwick Legal Network”.

 

Agenda

 

9.45 – 10.00 Inregistrarea participantilor

(sediul Institutului "METROUL SA" din Bucuresti, Str. Gutenberg 3bis - langa Teatrul Bulandra, colt cu Splaiul Independentei-harta locatiei)

10.00 – 10.30 – Componenta de marketing – Comunicare – PR pentru maximizarea succesului investitiei/proiectului

10.30 – 12.00 – Diagrama completa a finantarilor accesabile si acompanierea/ghidarea solicitantului:

  • linii de finantare disponibile sau care urmeaza a fi curand deschise

  • parcurgerea drumului de la idee la finalizarea dosarului

  • alegerea consultantului si modalitati optime de colaborare cu acesta

  • identificarea partenerilor de consortiu pentru co-finantarea proiectului

12.00 – 12.15 Pauza de cafea si networking

12.15 – 14.00 Relevanta sistemului de lucru Knowledge Management pentru o optima organizare/ pastrare a cunostintelor in cadrul organizatiilor (introducere KM Fundamentals)

14.00 – 15.00 Pauza de pranz

15.00 – 16.30 Studii de caz si simularea completarii cererii de finantare pe baza Ghidului Solicitantului specific liniilor de finantare disponibile

16.30 – 16.45  Pauza de cafea si networking

16.45 – 18.00 Discutii pe proiectele concrete de investitii ale participantilor / consiliere juridica si contractuala personalizata

 

Pe baza de programare prealabila, persoanele interesate de consultanta aplicata pe probleme mai spinoase din proiecte pot beneficia de sprijin in regim de consiliere personalizata, in cursul zilei de sambata, 13 iunie 2009.

 

N.B.: Tinerii absolventi / masteranzi sau cursanti MBA beneficiaza de burse partiale de studii (oferirea unui discount de aprox. 20% din contributia baneasca aferenta participarii).  

 

 KM Fundamentals  Agenda-cadru

 

 

Informatii utile

 

Persoanele interesate sunt rugate sa transmita Formularul de Inscriere la adresa de email eurolink@b.astral.ro sau tel./fax: 021.2304997.

 

Aceste evenimente sunt organizate in sistem nonprofit de auto-finantare. Totusi, pentru co-responsabilizarea participantilor si in vederea dezvoltarii si extinderii programului neguvernamental de prevenire a conflictelor si crizelor in accesarea si gestionarea fondurilor europen – Structural Funds Intelligence Unit, mecanism consultativ structurat in relatie cu Comisia Europeana, este necesar ca organizatiile/ companiile/persoanele participante sa contribuie partial prin achitarea unei contributii banesti (detalii in Formularul de Inscriere). Contributia baneasca nu acopera eventualele cheltuieli ale participantilor legate de cazare, masa si transport.

 

Participantilor li se asigura, in cuantumul contributiei facute, urmatoarele:

 

  • materiale bibliografice in dosarul evenimentului;

  • Indrumarul Metodic pentru demararea investitiilor cu bani europeni (format CD);

  • consiliere juridica si contractuala pentru prevenirea litigiilor juridice, intarzierilor de rambursare financiara si a crizelor in cursul implementarii;

  • Certificat de Absolvire si Adeverinta anexa, eliberate sub egida Knowledge Management Institute si EUROLINK-House of Europe;

  • inscrierea in baza de date a Platformei “EU-RO Clearing Funds” si abonarea gratuita la Early Warning Support - un buletin informativ de alerte rapide privind oportunitatile de investitii prin fonduri UE;

  • pauze de cafea.

 

Aceasta reuniune face parte dintr-un proiect nonguvernamental si nonprofit mai amplu, sprijinit de urmatorii Parteneri Media:

 

CalendarEvenimente.ro; Comunicatii Mobile;  Grupul “Tribuna Economica” (revistele “Euroconsultanta” si “Economie si Administratie Locala”);  ClubAfaceri.ro; GhiseulBancar.ro, Finantare.ro; SmartFinancial.ro; SmartBank.ro; PRWave.ro; ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro; NewsChannel.ro;

Early Warning Support al Platformei EU-RO Clearing Funds.

 


 
 Parteneri media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Early Warning Support - Platforma EU-RO Clearing Funds

Pagină realizată de EUROLINK-Casa Europei, cu sprijinul Agenţiei Phaeton Gala
web design: Biroul de imagine SRL