Fonduri Structurale

  Structural Funds

   Misiune   |     Parteneri Oficiali   |     Activităţi şi Evenimente    |    Oferta de Training şi Consiliere   |    Resurse de Informare   |
     Prima pagină
   EU-RO Clearing Funds
     Club StructuralFunds
     Publicaţii
     Buletin Informativ
     Revista Presei
     Link-uri utile
     Anunţuri utile
   Hartă site
     CONTACT


Evenimente curente:

 

    Programul Naţional de Formare

    Fonduri Europene post-aderare

 

    Calendar de desfăşurare

 

    Sesiuni de scurtă durată

 

    Cursuri online de medie durată

     post-universitare   

 

    Certificat de Absolvire în

      Managementul Proiectului    

 

    Program de Master "Integrare

     Economică Europeană" 

 

   Sesiuni regionale de training

     intensiv (la cerere) 

 

ARHIVĂ EVENIMENTE

Evenimente anuale:

 

 

Forumul Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor Europene

 

 

 

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania

     

Saloanele Regionale ale Proiectelor cu Fonduri Europene:

 

      Iaşi, 13-15 iunie 2007

 

      Braşov, 31 mai-2 iunie

 

      Timisoara, 26-28 aprilie

 

      Sibiu, 18-20 aprilie

 

ŞCOALA de VARĂ

a Managerilor de Proiect şi Experţilorîn proiectele cu Fonduri Europene

 

     SOVATA,  30 aug.-2 sept.

 

     CONSTANŢA, 5-10 iulie

 

Module intensive de training

     BUCUREŞTI, martie 2007

DEZBATERI PUBLICE REGIONALE

 

     Arad, 19 ianuarie

 

     Oradea, 9 februarie

 

     Braşov, 16 februarie

 

     Tg. Mureş, 17 februarie

 

     Zalău, 19 februarie

 

Alte evenimente şi acţiuni (2006)

 

Noutăţi:   Programul Naţional de Formare a Experţilor şi Consultanţilor în Proiectele cu Fonduri Europene"

 

 

Salonul Regional al Proiectelor cu FONDURI EUROPENE

Hotel Ana, Sibiu

18-20 aprilie 2007

 

eveniment organizat în parteneriat cu:

Consiliul Judeţean Sibiu

Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu

Oficiul Teritorial ANIMMC

Agenţia de Dezvoltare Regională Centru

 

Parteneri Strategici:

 

 

 

 

 

Membrii Consorţiului Organizatoric:

 

EURODAN srl

Grupul EUROŞANSA

 

SCA Hahui

şi Asociaţii

 

Parteneri Media:

 

Mobilizarea Regiunii de Dezvoltare Centru
in favoarea demararii pregatirii

pentru cheltuirea fondurilor UE post-aderare.
 

~ Comunicat de presa ~

 

Sibiu, 19 aprilie 2007

 

La sediul Hotelului Ana din Sibiu, in prezenta reprezentantilor principalelor autoritati care administreaza programele finantate cu fonduri europene post-aderare, ca si a autoritatilor judetene din judetele regiunii de centru, Consortiul Partenerilor Strategici initiat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei a organizat, in perioada 18-20 aprilie 2007, editia intai a Salonului Regional al Proiectelor cu Fonduri Europene (www.structuralfunds.ro/Sibiu.html). Manifestarea a fost prefatata de presedintele in exercitiu al Consiliului de Dezvoltare Regionala, Dl Martin BOTTESCH, Presedintele Consiliului Judetean Sibiu si de un mesaj special din partea Prefectului Judetului Sibiu, Dl Ion ARITON.


Conceput intr-un format inedit si provocator, menit sa puna fata in fata pe potentialii beneficiari cu furnizorii de co-finantare, asistenta tehnica, consultanta si sprijin logistic, acest eveniment a atras circa 100 de participanti din randul reprezentantilor autoritatilor locale, mediului de afaceri, sectorului ONG si din domeniul educatiei/cercetarii. Participantii au avut ocazia sa urmareasca prezentari corporative ale grupului Lafarge, companiei Siveco, Casei de Economii si Consemnatiuni si agentiei de consultanta Logicons si sa exploreze, in acest mod, cele mai adecvate si inovative solutii pentru atragerea fondurilor si punerea in practica a proiectelor cu finantare UE. Prin standuri expozitionale si prin runde de consiliere gratuita, beneficiarii potentiali au putut verifica eligibilitatea proiectelor lor viitoare si au putut negocia parteneriate in vederea trecerii de la retorica la fapte in privinta procesului de accesare a programelor operationale.


Drept concluzii principale s-au desprins, pe de-o parte, necesitatea urgentarii realizarii strategiilor de dezvoltare zonale/sectoriale, a studiilor de fezabilitate si proiectelor tehnice pentru ca – in momentul publicitarii primelor apeluri de proiecte - beneficiarii  sa fie pregatiti pentru a nu rata accesarea banilor europeni. Pe de alta parte, participantii au solicitat autoritatilor centrale sa publice in timp util ghidurile solicitantului si sa incurajeze prin masuri legislative si financiare concrete demararea cat mai multor proiecte relevante pentru comunitati si activitatea social-economica. Exercitiul democratic de jos in sus al accesarii fondurilor post-aderare a fost evaluat drept ocazia unei schimbari substantiale de mentalitate care sa ne apropie de asimilarea culturii managementului de proiect, impusa ca norma si la nivelul administratiei locale.


Organizatorii au prezentat, de asemenea, oportunitatile de formare a viitorilor experti si consultanti in fonduri europene prin Programul initiat in cooperare cu Universitatea Gheorghe Cristea, ca si beneficiile celor care se alatura Consortiului Partenerilor Strategici si Clubului StructuralFunds.ro.


Pentru informatii suplimentare si inscrieri la evenimentele viitoare, puteti contacta Secretariatul Consortiului Organizatoric la
eurolink@b.astral.ro ; info@structuralfunds.ro sau la tel./fax: (021) 2304997.

Pentru conformitate,

Secretariatul Casei Europei

 


PARTENERIATUL STRATEGIC initiat de EUROLINK-House of Europe

mobilizeaza resursele mediului de afaceri si societatii civile

pentru accesarea Fondurilor Europene

 

~ Comunicat de presa ~

 

Bucuresti, 21 aprilie 2007

 

In pofida deteriorarii vizibile a climatului politic intern, ca si sub presiunea sporita a formularii apropiatului Raport de monitorizare al Comisiei Europene, sub egida Consortiului Parteneriatului Strategic pentru sprijinirea comunitatilor locale si intreprinzatorilor mici si mijlocii in vederea accesarii Fondurilor Europene, Fundatia EUROLINK-Casa Europei, alaturi de parteneri strategici din mediul de afaceri - Grupul LAFARGE, SIVECO Romania -, precum si cu sprijinul CEC si al unor importante consortii companii de consultanta, a demarat recent la Sibiu seria Saloanelor Regionale, initiativa intens mediatizata in presa regionala si national, inclusiv gratie dezbaterii radiofonice in direct, realizata cu participarea liderilor consiliilor judetene Sibiu si Mures si difuzata in cadrul emisiunii “Dialoguri Europene” la RADIO ROMANIA Actualitati, in data de 19 aprilie 2007.

 

Acest inedit format-tip de eveniment, indelung testat in Occident, are drept obiectiv o substantiala dinamizare a procesului de pregatire a proiectelor tehnice de catre autoritati si mediul privat printr-o  punere fata in fata a nevoilor de finantare si asistenta tehnica/consultanta cu oferta de servicii variate ale furnizorilor prezenti cu standuri expozitionale sau prin runde de networking si consiliere gratuita pentru accelerarea unei bune pregatiri inainte de lansarea apelurilor pentru proiecte. Participantii corporativi pot beneficia de o Bursa de Contacte si pot identifica solutiile cele mai potrivite pentru: directionarea nevoilor lor de proiectare, co-finantare bancara, consultanta in redactare si implementare si de formare practica a viitorilor manageri de proiect prin module de scurta si medie durata la standarde cat mai inalte.

 

Drept concluzii principale desprinse din partea de consultare publica, a reiesit clar ca cele mai importante eforturi trebuie facute de Consortiul Partenerilor Strategici in directia de a sprijini realizarea in avans, fara inutila asteptare continua a Ghidurilor Solicitantului, a proiectelor tehnice/ studiilor de fezabilitate, redactarea mini-strategiilor de dezvoltare locala/sectoriala si certificarea europeana a competentelor managerilor echipelor prin sesiuni specializate, care sa fie sustinute de reprezentanti prestigiosi ai firmelor membre ale AMCOR (Asociatia Consultantilor in Management din Romania, reprezentantul acreditat in Romania de catre FEACO-Federatia Europeana a Asociatiilor de Consultanta) si de traineri acreditati ai Comisiei Europene in Romania.

 

Dupa succesul deosebit de la Sibiu, de aceasta data pentru beneficiarii de proiecte din Regiunea de Dezvoltare Vest, la Sala Europa a Centrului Regional de Afaceri din Timisoara, cu sprijinul principalelor autoritati judetene si  centrale, ca si cu participarea  ADR Vest, a ADETIM si a conducerii CCIAT, va avea loc in zilele de 26-28 aprilie 2007 un eveniment asemanator. Cu acest prilej, in numele CJ Timis, agentia specializata - ADETIM va realiza, in cadrul sesiunii plenare, o prezentare a viziunii si tipurilor de proiecte  vizate. Prin moderarea inaltilor reprezentanti ai Institutiei Prefectului, Consiliului Judetean si ai unor autoritati de management/organisme intermediare, va fi provocata o confruntare de idei si puncte de vedere cu privire la stadiul actual al pregatirilor in vederea absorbtiei, spre a fi trasmise - prin Grupul de Contact al Parteneriatului Strategic - catre Comisia Europeana. Dintre invitatii de onoare la deschiderea lucrarilor, amintim pe Dna Dr. Monica RIDZI, Membra a Parlamentului European (Partidul Popular), Dl Consul Onorific al Regatului Tarilor de Jos la Timisoara, Av. Marius POPA, Dra Dr.Ec. Andreea VASS - consilier prezidential,  Directorul Oficiului Teritorial ANIMMC din Timisoara, Dna Lelica CRISAN, Dl Director ADR Vest, Dl Sorin MAXIM, Dr. Ec. Cosmin SOAITA - Univesitatea din Sorbona, reprezentant special al Grupului LAFARGE, Dl Viorel COIFAN, fost deputat de Timis si Director al Institutului National de Administratie, reprezentantul special al companiei SIVECO Romania, Directorul Editiei de Vest a cotidianului EVENIMENTUL ZILEI, Dl Tudor FLUERAS.

 

Pe alta parte, in cadrul Sesiunii de Training de la Sala Timis - de tip Abilitati si Tactici  pentru expertii echipelor de gestionare ale autoritatilor publice si  pentru consultantii in Fonduri Europene post-aderare, participantii vor beneficia de demonstratii practice si un ghidaj nuantat asupra tuturor etapelor de pregatire, depunere, organizare a licitatiilor, implementare si evaluare/audit ale proiectelor. Trainingul - derulat pe durata a trei zile - este sustinut in principal de  Dl Radu PASCU (Certified Management Consultant, membru AMCOR/FEACO - din partea FECID, Sibiu), Dr Andreea VASS (consultant economic, Institutul National de Cercetari Economice al Academiei Romane), Prof. Sever AVRAM - consultant programe PHARE, coordonator al Programului CLUB StructuralFunds.ro si al Grupului de Contact al Parteneriatului Strategic.

 

Pentru informatii suplimentare si inscrieri, va mai puteti adresa urgent la Secretariatul Consortiului Organizatoric, prin email, la eurolink@b.astral.ro ; info@structuralfunds.ro sau la tel./fax: (021) 2304997. Detalii suplimentare privind organizarea evenimentului de la Timisoara se regasesc si pe pagina www.structuralfunds.ro .

 

Pentru conformitate,

Secretariatul Casei Europei 


 
 Parteneri media

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagină realizată de EUROLINK-Casa Europei, cu sprijinul Agenţiei Phaeton Gala
web design: Biroul de imagine SRL