Fonduri Structurale

  Structural Funds

   Misiune   |     Parteneri Oficiali   |     Activităţi şi Evenimente    |    Oferta de Training şi Consiliere   |    Resurse de Informare   |
     Prima pagină
   EU-RO Clearing Funds
     Club StructuralFunds
     Publicaţii
     Buletin Informativ
     Revista Presei
     Link-uri utile
     Anunţuri utile
   Hartă site
     CONTACT
 

Evenimente curente:

 

    Programul Naţional de Formare

    Fonduri Europene post-aderare

 

    Calendar de desfăşurare

 

    Sesiuni de scurtă durată

 

    Cursuri online de medie durată

     post-universitare   

 

    Certificat de Absolvire în

      Managementul Proiectului    

 

    Program de Master "Integrare

     Economică Europeană" 

 

   Sesiuni regionale de training

     intensiv (la cerere) 

 

ARHIVĂ EVENIMENTE

Evenimente anuale:

 

 

Forumul Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor Europene

 

 

 

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania

     

Saloanele Regionale ale Proiectelor cu Fonduri Europene:

 

      Iaşi, 13-15 iunie 2007

 

      Braşov, 31 mai-2 iunie

 

      Timisoara, 26-28 aprilie

 

      Sibiu, 18-20 aprilie

 

ŞCOALA de VARĂ

a Managerilor de Proiect şi Experţilorîn proiectele cu Fonduri Europene

 

     SOVATA,  30 aug.-2 sept.

 

     CONSTANŢA, 5-10 iulie

 

Module intensive de training

     BUCUREŞTI, martie 2007

DEZBATERI PUBLICE REGIONALE

 

     Arad, 19 ianuarie

 

     Oradea, 9 februarie

 

     Braşov, 16 februarie

 

     Tg. Mureş, 17 februarie

 

     Zalău, 19 februarie

 

Alte evenimente şi acţiuni (2006)

Noutăţi:   Programul Naţional de Formare a Experţilor şi Consultanţilor în Proiectele cu Fonduri Europene"

Activităţi şi Evenimente

CONSORŢIUL PARTENERIATULUI STRATEGIC 

pentru sprijinirea comunităţilor locale şi a întreprinzătorilor mici şi mijlocii în vederea accesării Fondurilor Europene

 

INVITAŢIE serioasă la jocul FONDURILOR STRUCTURALE

GRAND HOTEL MARRIOTT,

Grand Ball Room - Salon A-B, 28 martie 2008

În sfârşit, a fost dat startul finanţărilor Uniunii Europene pentru proiecte în toate domeniile acoperite de Fondurile Structurale şi de Coeziune! Din păcate, realitatea din teren ne-a convins că mulţi dintre beneficiarii potenţiali au încă mare nevoie de o orientare mai clară, pentru a avea curajul redactării de proiecte, comandării de studii de fezabilitate, planuri de afaceri etc. Pe de altă parte însă, din cauza relelor practici sau experienţe neplăcute cu proiecte de tip PHARE, ISPA sau SAPARD, unii beneficiari se arată confuzionaţi, descurajaţi sau neîncrezători în ceea ce priveşte rolul exact şi utilitatea palpabilă a consultanţei de specialitate, în etapele variate prin care trece un proiect – de la ideea de plecare la fructificarea rezultatelor obţinute la finalizare. La această stare de scepticism şi de ezitare, se adaugă, din păcate, absenţa unei reale culturi a parteneriatului şi a cooperării între entităţi şi domenii diferite, rezultată din incapacitatea noastră actuală de a identifica flexibil şi clar interesele şi profitabilităţile individuale şi comune, ce pot rezulta dintr-un proiect valoros, co-finanţat din bani nerambursabili europeni.

În acest context, avem placerea să vă invităm în data de 28 martie 2008, la Grand Hotel Marriott pentru a profita de oportunitatea inaugurării seriei de Mese Rotunde, serie coordonată de Consorţiul Parteneriatului Strategic. Acestea prilejuiesc participarea Dvs. la un Joc de Simulare, menit să ofere o demonstraţie aplicativă asupra rolului pe care consultanţa îl poate îndeplini în asumarea parcursului de succes al unui proiect. Autorităţile de Management şi experţii europeni consideră că numai în acest mod vom evita să returnăm banii către Comisia Europeană sau să utilizăm bani de acasă pentru a acoperi cheltuieli nejustificate ori neeligibile. Tema aleasă ca proiect pentru simulare se referă la un “Euro-parc Regional de Agrement Turistic şi Sportiv”. Invitat special este consultantul francez în domeniul strategiilor de dezvoltare turistică şi durabilă, Dl Jamil Benabdallah. Reprezentanţii autorităţilor de management sunt invitaţi în calitate de observatori independenţi pentru a comenta rezultatele Jocului propus.

De asemenea, în partea a II-a a reuniunii, veţi avea ocazia să participaţi la dezbaterea pe marginea unui Raport Special, referitor la rezultatele Conferinţei Anuale asupra ultimelor noutăţi intervenite în gestionarea proiectelor din Fonduri UE, Berlin (17-19 martie 2008). La, final, veţi fi invitat(ă) să ciocniţi o cupă de şampanie şi să aveţi consultări directe şi networking cu reprezentanţii autorităţilor de management, agenţiilor de dezvoltare regională, primăriilor, companiilor relevante de consultanţă tehnică, financiară, juridică, PR, precum şi ai unor bănci, organisme mass-media, organizaţii neguvernamentale relevante, invitate la eveniment. Moderator: Dna Denise THEODORU, realizator Radio România Actualităţi, laureat al Comisiei Europene pentru Jurnalism în domeniul integrării europene. Parteneri Media pemanenti ai Consorţiului Parteneriatului Strategic: Grupul Tribuna Economică – „Euro-Consultanţă” şi „Economie şi Administraţie Locală”; SmartFinancial.ro; SmartBank.ro; PRWave.ro; Comunicaţii Mobile.

Participarea Dvs. este gratuită, în limita strictă a numărului de 90 locuri disponibile. Înscrierea se face pe baza completării cererii de înscriere, până cel târziu la data de 26 martie 2008, iar confirmarea de participare din partea organizatorilor se va face până în data de 26 martie, orele 17.00. Întrucât evenimentul va fi mediatizat prin sprijinul unor importanţi Parteneri Media, fiind filmat şi radiodifuzat, accesul în sală va fi permis până cel târziu la orele 9.50.

Pentru eventuale informaţii suplimentare, vă rugăm să contactaţi Secretariatul Consorţiului Parteneriatului Strategic la adresa: eurolink@b.astral.ro (dublată, pentru siguranţă, de o copie la cps@structuralfunds.ro) sau tel./fax: (021) 2304997.

Secretariatul Consorţiului Parteneriatului Strategic


     Agenda evenimentului  

 

     Cerere de Înscriere   

 

 
 Parteneri media

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagină realizată de EUROLINK-Casa Europei, cu sprijinul Agenţiei Phaeton Gala
web design: Biroul de imagine SRL