Fonduri Structurale

  Structural Funds

   Misiune   |     Parteneri Oficiali   |     Activităţi şi Evenimente    |    Oferta de Training şi Consiliere   |    Resurse de Informare   |
     Prima pagină
   EU-RO Clearing Funds
     Club StructuralFunds
     Publicaţii
     Buletin Informativ
     Revista Presei
     Link-uri utile
     Anunţuri utile
   Hartă site
     CONTACT


Evenimente curente:

 

    Programul Naţional de Formare

    Fonduri Europene post-aderare

 

    Calendar de desfăşurare

 

    Sesiuni de scurtă durată

 

    Cursuri online de medie durată

     post-universitare   

 

    Certificat de Absolvire în

      Managementul Proiectului    

 

    Program de Master "Integrare

     Economică Europeană" 

 

   Sesiuni regionale de training

     intensiv (la cerere) 

 

ARHIVĂ EVENIMENTE

Evenimente anuale:

 

 

Forumul Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor Europene

 

 

 

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania

     

Saloanele Regionale ale Proiectelor cu Fonduri Europene:

 

      Iaşi, 13-15 iunie 2007

 

      Braşov, 31 mai-2 iunie

 

      Timisoara, 26-28 aprilie

 

      Sibiu, 18-20 aprilie

 

ŞCOALA de VARĂ

a Managerilor de Proiect şi Experţilorîn proiectele cu Fonduri Europene

 

     SOVATA,  30 aug.-2 sept.

 

     CONSTANŢA, 5-10 iulie

 

Module intensive de training

     BUCUREŞTI, martie 2007

DEZBATERI PUBLICE REGIONALE

 

     Arad, 19 ianuarie

 

     Oradea, 9 februarie

 

     Braşov, 16 februarie

 

     Tg. Mureş, 17 februarie

 

     Zalău, 19 februarie

 

Alte evenimente şi acţiuni (2006)

 

Noutăţi:   ATELIERUL INTER-ACTIV de IDEI, PROIECTE si INVESTITII INOVATIVE

 

PLATFORMA "EU-RO CLEARING FUNDS"

proiect coordonat de

Fundatia EUROLINK – House of Europe

 

INCUBATOR de PROIECTE si AFACERI EUROPENE

A doua reuniune de lucru

Bucuresti - Centrul de Training ALERON

(Aleea Marius Emanoil Buteica nr. 18-20, Etaj 3, Sector 3)

19-21 martie 2009

 

eveniment organizat in parteneriat cu

 ALERON. Training. Consulting. Outsourcing
   

 Asociatia de Stiinte Alternative

 


Stim ca va confruntati din plin cu dificultatea de a va alege cel mai potrivit realizator sau consultant cu experienta europeana atestata pentru proiectul vostru de investitii!

 

Stim ca aveti nevoie sa masurati si sa certificati competentele si abilitatile liderului de proiect, dar si ale membrilor echipei voastre de lucru!

 

Stim ca vreti sa evitati bataile de cap si erorile din trecut, gasind simultan cel mai bun montaj financiar si cea mai facila modalitate de co-finantare pentru afacerea in curs!


 

Tocmai de aceea, va invitam sa va bucurati de avantajele programului nostru neguvernamental cu know-how si sprijin international/european participand la a II-a reuniune a INCUBATORULUI de PROIECTE si AFACERI EUROPENE, care va avea loc la sediul Centrului de Training ALERON din Bucuresti, in perioada 19-21 martie 2009. Reamintim ca prin intermediul a 12 mentori cu inalta specializare europeana si a 7 experti guvernamentali ce au reprezentat autoritatile de gestionare a Fondurilor UE, primii 40 de intreprinzatori, lideri, investitori, experti si manageri cunoscatori au parcurs deja un stagiu de invatare din mers si sprijin concret de nivel Knowledge Management Fundamentals (KM Fundamentals – prima etapa a formarii pentru certificarea competentelor/ abilitatilor de consultanta si training in cadrul sistemului coordonat pe plan mondial de International Knowledge Management Institute  – HQ Washington DC, SUA – www.kminstitute.org).

 

 OFERTA EXCEPTIONALA - Precizari de ultima ora!

 

Avand in vedere succesul repurtat cu ocazia editiei I a INCUBATORULUI de PROIECTE si AFACERI EUROPENE (6 februarie 2009), accesat de peste 40 de firme, agentii si instititutii publice ori ONG, la cererea unor participanti din tzara sau care sunt constransi ori motivati sa participe fie doar la Modulul introductiv al INCUBATORULUI (ed.II) Knowledge Fundamentals din ziua de 19 martie 2009, fie la Modulul al II-lea, anume cel legat de identificarea si obtinerea co-finantarii si initierii in vederea punerii bazelor unei Knowledge Organization in cadrul propriei firme/ institutii - din ziua de 20 martie 2009 -, va informam ca exista posibilitatea speciala a inscrierii in acest regim, completata, in plus, ca BONUS de o runda de consiliere personalizata gratuita.

 

Pentru aceste categorii de participantii, va fi eliberat un Certificat de Absolvire de tip Cursuri „Knowledge Fundamentals”, sub egida Knowledge Management Institute – Agentia Knomacons-Romania, reprezentant pentru Europa de Est al International Knowledge Management Institute – H.Q. in Washington D.C., in co-tutela cu EUROLINK-House of Europe, Membra a Retelei Internationale a Caselor si Academiilor Europene si al IENetwork. Pentru inscrieri, este necesar doar sa bifati optiunea din Formularul de Inscriere !

 

Pentru cei care utilizeaza sau vor utiliza acest certificat in  vederea demonstrarii competentelor / abilitatilor in domeniul managementului de proiect, cheltuielile respective de training vor putea fi deduse / rambursate ulterior in cazul accesarii unui program cu finantare UE, in baza adeverintei pe care – la cerere – organizatorii o pot elibera.

 

 

 

Invatare traininca pentru companii si investitii inteligente prin sistemul "Knowledge Management"

 

Conceptul de Knowledge Management (KM) si certificarea internationala a acestui set de competente si abilitati de consultanta si training au la baza un program demarat initial in Statele Unite (Washington D.C.) in anul 1998. Dezvoltarea ulterioara a acestui concept si sistem de certificare de tip Knowledge Management a condus, in anul 2004, la fondarea International Knowledge Management Institute (IKMI). Acesta functioneaza ca o institutie educationala cu vocatie mondiala si, simultan, ca asociatie de afaceri, cu filiale in Europa, Asia, Australia, Africa, Orientul Mijlociu si America de Nord. In Europa de Est este reprezentata - sub numele de Knowledge Management Institute-Romania - de agentia Knomacons.

 

IKMI furnizeaza prin filialele sale si reteaua sa de profesionisti, traineri si analisti KM training & solutions, sprijina in mod direct reteaua internationala de peste 1500 de profesionisti + absolventi ai programelor Certified Knowledge Management, comunica si colaboreaza cu un numar de peste 5000 de profesionisti pe care i-a format pe cele 5 continente.

 

Beneficiile de baza ale absolventilor si membrilor retelei internationale KMI sunt urmatoarele:

formare personalizata face-to face si prin workshop-uri virtuale, precum si componente selectionate din cadrul programului e-CKM;

participarea la proiectele si activitatile remunerative regionale, derulate in fiecare dintre institutele componente din Australia, India, Kuwait, Malaesia, Singapore, Africa de Sud, Elvetia, Marea Britanie si - mai recent - Romania;

certificarea specifica de nivel international a competentelor si abilitatilor dobandite, conform standardelor unitare ale IKMI, precum si oportunitatea de consultare permanenta cu CKM mentorii/ instructorii acreditati si cu board-ul Facultatii de e-Learning in vederea constituirii KM Body of Knowledge, ca organism international devotat Societatii Cunoasterii.

 

Mai multe informatii:

De ce Knowledge Management si nu altceva?

 

In faza a II-a a programului nostru de pilotaj european al investitiilor, sub deviza INVESTITII SANATOASE prin CURA de KNOWLEDGE MANAGEMENT, putem fructifica trei obiective concentrate intr-un singur nucleu:

 

I. racordam flexibil ideile personale la un repertoriu recomandat de idei de proiecte inovative mici, mijlocii sau mari, bazat pe directiile principale ale Pilonului de baza al Uniunii Europene - Societatea Cunoasterii - http://ec.europa.eu/employment_social/knowledge_society/ si pe site-ul partenerului nostru - Asociatia de Stiinte Alternative din Romania  - www.science.ase.ro si ne adaptam la prioritatile reale de finantare, croite special pentru cresterea competitivitatii afacerii in anii de criza 2009-2010;

 

II. selectam pe viu furnizorul finanaciar-bancar cel mai suplu si mai apt care sa va acorde co-finantarea si pre-finantarea necesara demararii proiectului si parcurgem pasii concreti pentru identificarea partenerilor privati sau publici pentru finalizarea investitiei, in vederea optimei sustineri a proiectului din alte State Membre ale Uniunii Europene prin internationalizarea afacerii, utilizand programele de sprijin informativ/financiar al Uniunii Europene: http://ec.europa.eu/enterprise/funding/index.htm si parghii speciale precum http://ec.europa.eu/solvit/site/index_ro.htm

 

III. internalizam un sistem profesionalist de lucru si realizam o prioritizare a targeturilor de business preluand din start si in mod creativ sistemul pragmatic Management by Objectives, iar cu sprijinul evalutorului/auditorului calificat, previzionam punctajul proiectului, pre-evaluam punctele tari si slabe ale investitiei, stabilim aria de marketing, intervalul previzibil de recuperare a banilor investiti si impactul social-economic al investitiei pana la final, angrenajele potentiale cu alti parteneri in proiecte internationale viitoare.

 

In final, dar nu in ultimul rand, prin componenta de training, special desemnata in cadrul incubatorului nostru, oferim pregatirea certificarii internationale in trei etape graduale prin sistemul International Knowledge Management Specialization:

 

  Certified Knowledge Specialist – certificat de KMI-Romania (reprezentata de agentia Knomacons), cu sprijinul EUROLINK-House of Europe;

 

  Certified Knowledege Expert – certificat de KMI-Romania, cu sprijinul EUROLINK-House of Europe;

 

   International Knowledge Management Consultant – certificat de International Knowledge Management Institute;  programul si criteriile de evaluare vor fi girate de IKMI Washington DC, pe baza modelului deja implementat de institutii si companii internationale precum Banca Mondiala, Guvernul Statelor Unite, compania Swiss Pharma.

 

Pentru cei mai valorosi participanti care se inscriu la aceasta editie/modul de specializare, se vor acorda burse integrale sau partiale de studiu la urmatoarele module ale progamului de specializare, in baza rezultatelor evaluarii temelor realizate in cadrul work-shopurilor (creearea unei „Knowledge Organization”, desemnarea unui proiect de proces knowledge management etc).

 

Miza finala este ca impreuna sa generam o pregatire de excelenta a persoanelor care vor lucra in sectorul public si sectorul privat in domeniul implementarii proiectelor cu fonduri UE si, prin asumarea unei certificari-evaluari si omologarea ulterioara la scara si standarde mondiale a competentelor si abilitatilor in marea familie a International Knowledge Management Institute.

 

Numar maxim de locuri disponibile: 25 de participanti, pe baza criteriului “primul venit-primul servit”, iar ca si conditii minime de eligibilitate: studii superioare finalizate (sau in an terminal); nivel cel putin mediu de cunoastere a limbii engleze; interes pentru procesul de implementare/gestionare a programelor de finantare cu fonduri UE, ajutoare de stat, alte programe internationale de sprijin.

 

 

 

Agenda de business

 

Sesiunea se desfasoara, cu sprijinul companiei ALERON, la Bucuresti, Centrul de Training ALERON (proximitate Piata Dristor: Aleea Marius Emanoil Buteica Nr. 18-20, Sector 3, Bucuresti), in perioada 19-21 martie 2009.

Harta locatiei

 

Joi, 19 martie 2009

MODULUL I - Knowledge Fundamentals  

09.30-10.00 Inregistrarea participantilor

Precizari introductive:

10.00-11.15. Cum utilizam ca baza de inspiratie si sprijin Strategia Lisabona si prioritatile Societatii Cunoasterii?

11.15-11.30 Pauza de cafea

11.30-12.30 Oportunitati si prioritati fierbinti pentru proiecte de investitii in anul 2009

12.30-13.00 Intrebari si discutii

13.00-14.30 Pauza de pranz

14.30-16.30 Work-shop-uri cu lucru pe echipe

Work-shop 1: Atuurile utilizarii sistemului Knowledge Management Specialization pentru gestionarea si implementarea proiectelor europene. Impactul “knowledge process” (procesului cunoasterii) pentru definirea obiectivelor si selectarea metodologiei de management a proiectului de investitii (Partea I)

16.30-17.00 Rapoarte publice de activitate

17.00- 17.30 Concluzii

 

 

Vineri, 20 martie 2009

MODULUL II - Knowledge Organization   

09.30-10.00 Primirea materialelor bibliografice

10.00-11.30 Criterii si modalitati de selectie pentru identificarea surselor optime de co-finantare si a partenerilor privati sau publici/detinatorilor de interese ai investitiei

11.15-11.30 Pauza de cafea

11.30-13.00 Promovarea Parteneriatului Public-Privat (PPP)

13.00-14.30 Pauza de pranz

14.30-16.30 Workshop-uri cu lucru pe echipe

Atuurile utilizarii sistemului Knowledge Management Specialization pentru gestionarea si implementarea proiectelor europene. Impactul “knowledge process” (procesului cunoasterii) pentru definirea obiectivelor si selectarea metodologiei de management a proiectului de investitii (Partea a II-a)

16.30 -17.00 Rapoarte publice de activitate

17.00-17.30 Concluzii

 

Sambata, 21 martie 2009

 

09.30-10.00 Primirea materialelor bibliografice

10.00-11.15 Cunoasterea si exploatarea eficace a raportului dintre tinte, obiective si criteriile de evaluare ale finantatorului proiectului de investitii. 

11.15-11.30 Pauza de cafea

11.30-12.30 Maximizarea succesului printr-o proiectie indrazneata: axa marketing-ul proiectului – amortizarea investitiei – impact social-economic

12.30-13.30 Evaluarea finala

13.30-14.00 Concluzii si recomandari.

Inmanarea Certificatelor de Absolvire “Certified Knowledge Specialist” – KMI Romania

 

 

Mentori si invitati speciali:

Prof. Univ. Dr. Carmen COSTEA – Academia de Studii Economice/Presedintele Asociatiei de Stiinte Alternative

Prof. Univ. Dr. Petre PRISECARU – Universitatea Romana de Stiinte si Arte “Gheorghe Cristea” /Institutul de Economie Mondiala “Costin Murgescu” al Academiei Romane

Sever AVRAM – Coordonator general al "Platformei EU-RO Clearing Funds"

Jamil BENABDALLAH – Reprezentant Europa de Est – Grupul “Detente Consultants” (Paris)

Dr. Claudiu BULACEANU – Managing Partner –  ALERON. Training. Consulting. Outsourcing

Av. Ilie CIMPOIERU – Expert achizitii publice – Societatea "Deleanu Vasile-Avocati", membra a Warwick Legal Network

Augustin DRAGAN – Managing Partner –  ALERON. Training. Consulting. Outsourcing

Octavian SERBAN, MBA – Certified Knowledge Manager/ Coordonator Agentia "Knomacons" 

Raluca SIMAN – Marketing specialist – ClubAfaceri.ro/ GhiseulBancar.ro

Drd. Ion VACIU – Director – “Comunicatii Mobile”

Reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, Bancii Europene de Investitii;  Fondului National pentru IMM-uri; CEC Bank, EXIMBANK; BANC POST.

 

 

N.B.:

La reuniune sunt invitati reprezentantii institutiilor bancare /ne-bancare care ofera sprijin in co-finantarea proiectelor cu fonduri europene. In cadrul "Indrumarului Metodic" primit pe format CD, precum si in cadrul prezentarilor verbale, vor fi popularizate cele mai recente instrumente de co-finantare – programele Jeremie, Jasper, Jasmine (in curs de a fi pregatit si lansat). De asemenea, vor fi prezentate noile oportunitati posibile prin programul de finantare al Bancii Europene de Investitii pentru pre-finantarea sectorului IMM care acceseaza fonduri UE, precum si noile scheme de ajutor de stat ale Comisiei Europene pentru sectorul IMM.

 

Mentionam ca la eveniment vor participa reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si EXIMBANK.

 

 

 

Informatii utile

 

Persoanele interesate sa participe la sesiune sunt rugate sa transmita Formularul de Inscriere la adresa de email eurolink@b.astral.ro sau tel./fax: 021.2304997.

 

Sesiunea se desfasoara, cu sprijinul companiei ALERON, la Bucuresti, Centrul de Training ALERON (proximitate Piata Dristor: Aleea Marius Emanoil Buteica Nr. 18-20, Sector 3, Bucuresti), in perioada 19-21 martie 2009.

Harta locatiei

 

Acest eveniment este organizat in sistem nonprofit de auto-finantare. Totusi, pentru co-responsabilizarea participantilor si in vederea dezvoltarii si extinderii programului neguvernamental de prevenire a conflictelor si crizelor in accesarea si gestionarea fondurilor europen – Structural Funds Intelligence Unit, mecanism consultativ structurat in relatie cu Comisia Europeana, este necesar ca organizatiile/ companiile/persoanele participante sa contribuie partial prin achitarea unei contributii banesti (detalii in Formularul de Inscriere). Contributia baneasca nu acopera eventualele cheltuieli ale participantilor legate de cazare, masa si transport.

 

Participantilor li se asigura, in cuantumul contributiei facute, urmatoarele:

 

  • materiale bibliografice in dosarul evenimentului;

  • Indrumarul Metodic pentru demararea investitiilor cu bani europeni (format CD);

  • consiliere juridica si contractuala pentru prevenirea litigiilor juridice, intarzierilor de rambursare financiara si a crizelor in cursul implementarii;

  • Certificat de Absolvire si Adeverinta anexa, eliberate sub egida Knowledge Management Institute si EUROLINK-House of Europe;

  • inscrierea in baza de date a Platformei “EU-RO Clearing Funds” si abonarea gratuita la Early Warning Support - un buletin informativ de alerte rapide privind oportunitatile de investitii prin fonduri UE;

  • pauze de cafea.

 

Aceasta reuniune face parte dintr-un proiect nonguvernamental si nonprofit mai amplu, sprijinit de urmatorii Parteneri Media:

 

NewsChannel.ro; Grupul “Tribuna Economica” (revistele “Euroconsultanta” si “Economie si Administratie Locala”); ClubAfaceri.ro; GhiseulBancar.ro, Finantare.ro; SmartFinancial.ro; SmartBank.ro; Comunicatii Mobile; PRWave.ro; ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro;

Early Warning Support al Platformei EU-RO Clearing Funds.

 


 
 Parteneri media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pagină realizată de EUROLINK-Casa Europei, cu sprijinul Agenţiei Phaeton Gala
web design: Biroul de imagine SRL