Fonduri Structurale

  Structural Funds

   Misiune   |     Parteneri Oficiali   |     Activităţi şi Evenimente    |    Oferta de Training şi Consiliere   |    Resurse de Informare   |
     Prima pagină
   EU-RO Clearing Funds
     Club StructuralFunds
     Publicaţii
     Buletin Informativ
     Revista Presei
     Link-uri utile
     Anunţuri utile
   Hartă site
     CONTACT


Evenimente curente:

 

    Programul Naţional de Formare

    Fonduri Europene post-aderare

 

    Calendar de desfăşurare

 

    Sesiuni de scurtă durată

 

    Cursuri online de medie durată

     post-universitare   

 

    Certificat de Absolvire în

      Managementul Proiectului    

 

    Program de Master "Integrare

     Economică Europeană" 

 

   Sesiuni regionale de training

     intensiv (la cerere) 

 

ARHIVĂ EVENIMENTE

Evenimente anuale:

 

 

Forumul Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor Europene

 

 

 

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania

     

Saloanele Regionale ale Proiectelor cu Fonduri Europene:

 

      Iaşi, 13-15 iunie 2007

 

      Braşov, 31 mai-2 iunie

 

      Timisoara, 26-28 aprilie

 

      Sibiu, 18-20 aprilie

 

ŞCOALA de VARĂ

a Managerilor de Proiect şi Experţilorîn proiectele cu Fonduri Europene

 

     SOVATA,  30 aug.-2 sept.

 

     CONSTANŢA, 5-10 iulie

 

Module intensive de training

     BUCUREŞTI, martie 2007

DEZBATERI PUBLICE REGIONALE

 

     Arad, 19 ianuarie

 

     Oradea, 9 februarie

 

     Braşov, 16 februarie

 

     Tg. Mureş, 17 februarie

 

     Zalău, 19 februarie

 

Alte evenimente şi acţiuni (2006)

 

Noutăţi:   SCOALA BANILOR EUROPENI - editia a II-a: Bucuresti, 25-26 februarie 2010

 

PLATFORMA "EU-RO CLEARING FUNDS"

proiect coordonat de

Fundatia EUROLINK - House of Europe

 

In ciclul

Incubatorul de Afaceri si Proiecte Europene (ed. VIII)

"SCOALA BANILOR EUROPENI"

pentru experti, manageri, consultanti si intreprinzatori

~ editia a II-a ~

Bucuresti, 25-26 februarie 2010

 

eveniment organizat in parteneriat cu

 


Prin numarul, interesul suscitat si calitatea participantilor de care s-a bucurat editia I a noului format de eveniment de informare, training si consiliere “SCOALA BANILOR EUROPENI”, s-a putut constata un deosebit impact al acestui program non-guvernamental din cadrul Incubatorului de Proiecte si Afaceri Europene (lansat in luna februarie 2009) in special asupra managerilor, expertilor si intreprinzatorilor care aspira la realizarea de investitii cu finantare UE sau internationala si, in paralel, la o formare intensiva de management performant, care sa dobandeasca  cat mai prompt o certificare internationala pe masura, oferita prin sprijinul Knowledge Management Institute - Romania. 

 

Drept doar una dintre dovezile graitoare ale succesului repurtat este aceea ca Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a luat decizia, in cadrul parteneriatului deja existent, sa formeze si sa recomande formarea propriilor experti, colaboratori sau beneficiari prin reuniunile si programele specializate coordonate, sub egida Platformei EU-RO Clearing Funds, de EUROLINK-House of Europe, partener de dialog consultativ structurat al Comisiei Europene.

 

In plus, recenta decizie a Comitetului Inter-Ministerial format de Guvern pentru a simplifica substantial procedurile birocratice si a furniza, de plida, o pre-finantare mai generoasa sectorului IMM reprezinta cadrul unor schimbari mai palpabile pentru imbunatatirea accesului la Fondurile Europene al tuturor tipurilor de beneficiari actuali sau viitori ai acestor forme de sprijin financiar. In completare, conform datelor prezentate in Mesajul Presedintelui AIPPIMM, in curand, se va adauga si oportunitatea accesarii Ajutoarelor de Stat pentru intreprinderile in dificultate in valoare de pana in 500.000 euro care se vor derula sub coordonarea  organismului guvernamental mentionat.

 


Noi parteneriate de lucru si impact de succes

cu ocazia noii promotii a

SCOLII BANILOR EUROPENI

 

La finele lunii februarie 2010, o noua si motivata promotie a absolvit SCOALA BANILOR EUROPENI (editia a II-a) iar, concomitent, absolventii reuniunii respective de informare, consiliere si training s-au alaturat tinerei Comunitati Knowledge Management prin certificarea internationala in calitate de Knowledge Management Specialist (Specialist in Managementul Cunoasterii), devenita posibila prin desfasurarea modului respectiv furnizat de Knowledge Management Institute - sucursala Romania, coordonata de Dl Octavian SERBAN, Certified Knowledge Manager (H.Q. Washington D.C.) in stransa cooperare cu Fundatia EUROLINK - House of Europe.

 

Dintre noutatile imbucuratoare de ultima ora survenite cu prilejul acestei noi editii, mentionam participarea si activarea publica a parteneriatului pe plan national dintre Platforma „EU-RO Clearing Funds”, fondata si coordonata de EUROLINK-Casa Europei cu ACRAFE (Asociatia Consultantilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene), organizatie profesionala care a impulsionat deja un dialog mult mai structurat si mai consistent cu Primul  Ministru si cu Comitetul Inter-Ministerial prezidat de acesta, ca si un lobby constructiv - dinspre mediul consultantei autohtone de proiect - in vederea reducerii neclaritatilor, disfunctionalitatilor, intarzierilor, neregulilor sau posibilei lipse de eficienta a intregului proces de acordare a Fondurilor Europene catre Romania.

 

Un alt semnificativ moment al reuniunii l-a constituit participarea si expunerea video facuta de o  delegatie de consultanti din partea centrului academic de proiecte CRENoS (regiunea Sardinia - Italia) si a Retelei internationale OpenMed, creata cu sprijinul Comisiei Europene pentru favorizarea proiectelor nord-sud ale entitatilor publice sau private din intreg Bazinul Marii Mediterane. In cadrul aceleiasi misiuni de informare si transfer de expertiza, efectuata la invitatia Knowledge Management Institute-Romania, precizam ca s-a reusit semnarea unui acord de cooperare intre Consorzio Latte Pecorino Romano (Consortiu de promovare si marketing al produselor/marcilor din lapte de oaie si de capra) si ANCA (Agentia Nationala de Consultanta Agricola) patronata de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in cadrul unui proiect international in derulare initiat de OpenMed, respectiv al Forumului Industriei Bunurilor de Larg Consum, ce a a avut la Bucuresti in data de 23 februarie la sediul si cu sprijinul World Trade Center - Bucuresti.

 

Un al treilea punct special al agendei a fost reprezentat de avanpremiera realizata de invitatul din partea agentiei guvernamentale specializate - AIPPIMM de sub egida Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri-, consilierul presedintelui acestui organism, Dl Marius PITI, care  a oferit detalii si a raspuns intrebarilor referitoare la lansarea in curand a noului program de finantari interne pentru sprijinirea sectorului IMM din Romania. Alte doua prezentari nuantate si actualizate din partea autoritatilor de management pentru POR (Dr. Iuliana TOPOLEANU) si POS DRU (Dna Simona PIELARU) au descris stadiul actual al accesarii, semnarii de contracte si modificarilor procedurale care au intervenit recent, atat cele care afecteaza autoritatile locale, cat si microintreprinderile.

 

Noua editie a SCOLII BANILOR EUROPENI, popularizata recent pe larg in cadrul emisiunii tv speciale „Antreprenor” (The Money Channel TV), a fost posibila si cu amabilul sprijin al Centrului Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Bucuresti de sub egida ANFP (Agentia Nationala a Functionarilor Publici) care se bucura de deosebita reputatie profesionala in domeniu.

 

Mentionam ca aceasta serie de evenimente face parte dintr-un program mai amplu intitulat Programul National de formare sistematica al expertilor si consultantilor in domeniul fondurilor europene, coordonat de EUROLINK-Casa Europei in parteneriat cu Universitatea Romana de Stiinte si Arte „Gheorghe Cristea”. Pentru cei interesati si de cursurile de tip post-universitar de medie durata, in sistem on-line (pe internet), subliniem totodata ca inscrierile pentru noua grupa de studii din cadrul celui de-al III-lea an academic de desfasurare pot fi facute, in limita numarului de locuri disponibile, pana la data de 12 martie 2010, accesand site-ul www.StructuralFunds.ro sau la solicitare scrisa pe adresa: eurolink@b.astral.ro.

 

Pentru conformitate,

Secretariatul Platformei EU-RO Clearing Funds

c/o EUROLINK - House of Europe

 


 

Participantii au acces direct la patru oferte promotionale, intr-un pachet unic:

 

1. Atelier de informare practica pentru manageri si intreprinzatori. Selectarea si popularizarea celor mai noi optiuni de finantare nerambursabila, co-finantare, creditare si garantare a creditelor, sintetizarea formelor de sprijin financiar comunitar, focalizarea pachetelor posibile conform grupului-tinta si nevoilor fiecarui participant: ajutoare de stat UE, ajutoare de minimis, programe UE pentru Romania repartizate pe sectoare si masuri prioritare, deschise sau care urmeaza a fi deschise in perioada imediat urmatoare.

2. Formare si Certificare Internationala profesionala de inalt nivel la indemana managerilor, intreprinzatorilor, consultantilor si trainerilor, sub egida International Knowledge Management Institute (Washington D.C.): modul introductiv "Managementul Cunoasterii in favoarea accesarii, implementarii corecte si a evaluarii proiectelor cu fonduri europene". Special Guest Trainer: Octavian SERBAN, KMC - Presedinte Knowledge Management Institute Romania / Knomacons.

3. Evaluare personalizata prin "Laboratorul mobil de analiza si prognoza pentru planificarea investitiilor" - Demararea analizei prealabile a oportunitatilor investitionale si de finantare UE - Cum evitam capcanele birocratico-bancare, rostul asistentei juridice si contractuale, importanta strategiei de comunicare cu autoritatile de gestiune si plati, previzionarea evolutiei afacerii si a proiectelor conexe.

4. Consilier profesional independent: Stabilirea Foii de Parcurs/rutele de abordat pentru calibrarea oportunitatilor de finantare prin runde de consiliere personalizata pentru beneficiarii actuali, viitori sau potentiali de finantare, pe baza de programare prealabila.

 


Grupuri-tinta:  

 • functionari publici si experti din autoritatile locale/judetene care lucreaza sau urmeaza sa activeze in cadrul proiectelor cu finantare europeana/internationala;

 • manageri, experti si consultanti din sectorul privat si din cel public;

 • reprezentanti ai mediului de afaceri/camerelor de comert;

 • reprezentanti ai partenerilor social, sectorului ONG si mediului academic

 

Beneficiile participarii:

1. Asigurarea participarii la:

 • Bursa de Contacte Profitabile

 • Modul international de training "Managementul Cunoasterii" - Knowledge Management Specialist

 • Laboratorul mobil de analiza si prognoza pentru planificarea investitiilor

 • Consilier profesional independent

 • Sesiunile de relationare (networking)

 • Pauze de cafea

2. Primirea Kit-ului (format CD) "SCOALA BANILOR EUROPENI"

 

3. Furnizarea Caietului Program al evenimentului

 

4. Primirea Certificatului de Absolvire a Modulului "Knowledge Management Specialist", eliberat sub egida Knowledge Management Institute - Romania si EUROLINK-House of Europe

 

Amintim ca International Knowledge Management Institute reprezinta o agentie internationala cu filiale pe toate cele cinci continente, care furnizeaza prin reteaua sa de profesionisti, traineri si analisti KM training & solutions, sprijina in mod direct reteaua internationala de peste 1500 de profesionisti + absolventi ai programelor Certified Knowledge Management, comunica si colaboreaza cu un numar de peste 5000 de profesionisti pe care i-a format pe plan mondial.

 

Miza finala a programului nostru este ca, impreuna, sa generam o pregatire de excelenta a persoanelor care vor lucra in sectorul public si sectorul privat in domeniul implementarii proiectelor cu fonduri UE si, prin asumarea unei certificari-evaluari si omologarea ulterioara la scara si standarde mondiale a competentelor si abilitatilor, sa sprijinim integrarea specialistilor romani in marea familie a International Knowledge Management Institute.

 


 

Evenimentul este organizat cu amabilul sprijin al Centrului Regional de Formare Bucuresti (CRFB) de sub egida ANFP - Guvernul Romaniei, al Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM), precum si al CRENoS (Centro Ricerche Economiche Nord Sud - Italia). Sponsor Tehnic: Phaeton Gala - PR & Lobby Consulting.

 


 

Invatare traininca pentru companii si investitii inteligente prin sistemul "Knowledge Management"

 

Conceptul de Knowledge Management (KM) si certificarea internationala a acestui set de competente si abilitati de consultanta si training au la baza un program demarat initial in Statele Unite (Washington D.C.) in anul 1998. Dezvoltarea ulterioara a acestui concept si sistem de certificare de tip Knowledge Management a condus, in anul 2004, la fondarea International Knowledge Management Institute (IKMI). Acesta functioneaza ca o institutie educationala cu vocatie mondiala si, simultan, ca asociatie de afaceri, cu filiale in Europa, Asia, Australia, Africa, Orientul Mijlociu si America de Nord. In Europa de Est este reprezentata - sub numele de Knowledge Management Institute-Romania - de agentia Knomacons.

 

IKMI furnizeaza prin filialele sale si reteaua sa de profesionisti, traineri si analisti KM training & solutions, sprijina in mod direct reteaua internationala de peste 1500 de profesionisti + absolventi ai programelor Certified Knowledge Management, comunica si colaboreaza cu un numar de peste 5000 de profesionisti pe care i-a format pe cele 5 continente.

 

Beneficiile de baza ale absolventilor si membrilor retelei internationale KMI sunt urmatoarele:

formare personalizata face-to face si prin workshop-uri virtuale, precum si componente selectionate din cadrul programului e-CKM;

participarea la proiectele si activitatile remunerative regionale, derulate in fiecare dintre institutele componente din Australia, India, Kuwait, Malaesia, Singapore, Africa de Sud, Elvetia, Marea Britanie si - mai recent - Romania;

certificarea specifica de nivel international a competentelor si abilitatilor dobandite, conform standardelor unitare ale IKMI, precum si oportunitatea de consultare permanenta cu CKM mentorii/ instructorii acreditati si cu board-ul Facultatii de e-Learning in vederea constituirii KM Body of Knowledge, ca organism international devotat Societatii Cunoasterii.

 

 

Certificarea oficiala finala de tip "Certified Knowledge Manager", administrata de IKMI - Washington DC, constituie cea mai recenta si inovativa dintre cele trei sisteme pe plan mondial de training si, in paralel, de certificare in domeniul managementului, axata pe o noua viziune asupra organizarii, utilizarii si valorificarii cunostintelor in cadrul organizatiilor.

 

Mai multe informatii:

De ce Knowledge Management si nu altceva?

 


 

SCOALA BANILOR EUROPENI (ed. a II-a)

Bucuresti, 25-26 februarie 2010

~ Agenda previzionala ~

 

 

Joi, 25 februarie 2010

 

12.30-13.00  Inregistrarea participantilor.

Locatia:

Sediul CRFB - Str. Edgar Quinet nr 8 (langa Casa Capsa)

 

13.00-15.00 

Atelierul de Informare Practica  (Partea I)

Cele mai noi optiuni de finantare nerambursabila si de co-finantare pentru anul 2010. Sinteza formelor de sprijin financiar comunitar.

Invitati speciali:

Reprezentanti principali ai autoritatilor de gestionare a fondurilor UE:

 • Iuliana TOPOLEANU - Consilier superior, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (POR)

 • Simona PIELARU - Ofiter de informare si publicitate, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial "Dezvoltarea Resurselor Umane" (POS DRU)

Moderator:

Sever AVRAM, Presedinte executiv - EUROLINK-House of Europe

 

15.00-16.00

Managementul Cunoasterii (KM) si Fondurile Europene

Sesiune introductiva

 

16.00-17.00

Piedici, capcane, stratageme si cai de evitare a erorilor in accesarea si implementarea Fondurilor Europene

Rolul comunicarii si lobby-ului in asigurarea unui management de succes.

 

17.00-17.30 Intrebari, discutii si concluziile primei zile  

 

 

Vineri, 26 februarie 2010

 

9:30-10.45

Atelierul de Informare Practica (Partea a II-a)

Invitati de onoare:

 • Dumitru NANCU – Vicepresedinte, Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii  (AIPPIMM)

 • Dr. Georgeta GHETE DANAU, Director - Centrul Regional de Formare Bucuresti (CRFB) - ANFP, Guvernul Romaniei

 • Carla LEDDA – Consultant Item (Italia) / OpenMed (Grupul de Cooperare si Dezvoltare in Bazinul Marii Mediteraneene)

 • Prof. Univ. Dr. Marco CAREDDA - Universitatea Sassari (Italia)

 • Octavian SERBAN - Presedinte, Knowledge Management Institute-Romania

 10.45-11.00 Pauza de cafea

 

11:00-12.00

Modul international de training: Managementul Cunoasterii in favoarea accesarii, implementarii corecte si a evaluarii proiectelor cu fonduri europene (Partea I).

Special Guest Trainer: Octavian SERBAN, KMC - Presedinte Knowledge Management Institute-Romania

 • Dezvoltarea unei organizatii bazate pe Cunoastere (Knowledge Organization)

 • Este pregatita compania pentru implementarea KM?

 • Principii de aplicabilitate a KM in cadrul companiei

 • Care sunt implicatiile adoptarii KM?

 • Responsabilitatile profesionistilor in domeniul KM

 • Cum poate schimba KM cultura organizationala?

 • Riscuri cu care se confrunta adoptarea KM in practica

12.00-13.15

Modul international de training: Managementul Cunoasterii in favoarea accesarii, implementarii corecte si a evaluarii proiectelor cu fonduri europene (Partea a II-a)

 • Oportunitatile si importanta formarii specialistului KM (Knowledge Specialist)

 • Avantajul competitiv al formarii specialistului KM

 • Importanta introducerii/aplicarii sistemului B2E (Business to Employee)

 • Depasirea riscurilor profesionalizarii in sistemul KM

 • Impactul loialitatii specialistului KM asupra companiei

13.15-14.30 Pauza de pranz

 

14.30-15.15

Modul international de training: Managementul Cunoasterii in favoarea accesarii, implementarii corecte si a evaluarii proiectelor cu fonduri europene (Partea a III-a) - aplicatii utile si exercitii de simulare

 • Realizarea “Community of Practice” (retea de bune practici a grupurilor cu experienta comuna)

 • Etapele si exigentele instruirii specialistului KM

15.15-15.30 Pauza de cafea

 

15.30-16.30 

Laboratorul mobil de analiza si prognoza pentru planificarea investitiilor. Sensul si semnificatia analizei personalizate de oportunitati a investitiei/proiectului.

 

Invitati: membrii Consortiului Parteneriatului Strategic, consultanti in domeniul juridic-contractual, comunicare-relatii publice, analiza economico-financiara, marketing etc.  

 

16.30 - 17.30

Consilier profesional independent. Stabilirea Foii de Parcurs/ rutele de abordat pentru calibrarea oportunitatilor de finantare (consiliere profesionista expresa).

 

Evaluarea rezultatelor sesiunii si inmanarea Certificatelor "Knowledge Management Specialist" din partea Knowledge Management Institute-Romania si EUROLINK-House of Europe.


 

Aceasta reuniune face parte dintr-un proiect nonguvernamental si nonprofit mai amplu, sprijinit de urmatorii Parteneri Media:

 

CalendarEvenimente.ro; Comunicatii Mobile;  Grupul "Tribuna Economica" (revistele "Euroconsultanta" si "Economie si Administratie Locala");  ClubAfaceri.ro; GhiseulBancar.ro, Finantare.ro; SmartFinancial.ro; SmartBank.ro; PRWave.ro; ComunicateMedia.ro, StiriEvenimente.ro; NewsChannel.ro;

Early Warning Support al Platformei EU-RO Clearing Funds.

 


Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati

la adresa de email eurolink@b.astral.ro sau

la tel./fax: 021.2304997.


 
 Parteneri media

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Early Warning Support - Platforma EU-RO Clearing Funds

Pagină realizată de EUROLINK-Casa Europei, cu sprijinul Agenţiei Phaeton Gala
web design: Biroul de imagine SRL