Fonduri Structurale

  Structural Funds

   Misiune   |     Parteneri Oficiali   |     Activităţi şi Evenimente    |    Oferta de Training şi Consiliere   |    Resurse de Informare   |
     Prima pagină
   EU-RO Clearing Funds
     Club StructuralFunds
     Publicaţii
     Buletin Informativ
     Revista Presei
     Link-uri utile
     Anunţuri utile
   Hartă site
     CONTACT


Evenimente curente:

 

    Programul Naţional de Formare

    Fonduri Europene post-aderare

 

    Calendar de desfăşurare

 

    Sesiuni de scurtă durată

 

    Cursuri online de medie durată

     post-universitare   

 

    Certificat de Absolvire în

      Managementul Proiectului    

 

    Program de Master "Integrare

     Economică Europeană" 

 

   Sesiuni regionale de training

     intensiv (la cerere) 

 

ARHIVĂ EVENIMENTE

Evenimente anuale:

 

 

Forumul Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei Fondurilor Europene

 

 

 

Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania

     

Saloanele Regionale ale Proiectelor cu Fonduri Europene:

 

      Iaşi, 13-15 iunie 2007

 

      Braşov, 31 mai-2 iunie

 

      Timisoara, 26-28 aprilie

 

      Sibiu, 18-20 aprilie

 

ŞCOALA de VARĂ

a Managerilor de Proiect şi Experţilorîn proiectele cu Fonduri Europene

 

     SOVATA,  30 aug.-2 sept.

 

     CONSTANŢA, 5-10 iulie

 

Module intensive de training

     BUCUREŞTI, martie 2007

DEZBATERI PUBLICE REGIONALE

 

     Arad, 19 ianuarie

 

     Oradea, 9 februarie

 

     Braşov, 16 februarie

 

     Tg. Mureş, 17 februarie

 

     Zalău, 19 februarie

 

Alte evenimente şi acţiuni (2006)

 

Noutăţi:   OMBUDSMANUL FONDURILOR EUROPENE – Avocatul beneficiarilor de finantare UE


OMBUDSMANUL FONDURILOR EUROPENE

~ Avocatul Beneficiarilor de finantare UE ~

prin componenta Structural Funds Intelligence Unit

a Platformei "EU-RO Clearing Funds",

proiect coordonat de Fundatia EUROLINK-Casa Europei


Descriere

 

Platforma „EU-RO Clearing Funds”, coordonata de EUROLINK-Casa Europei, elaboreaza de aproape doi ani rapoartele periodice de monitorizare si evaluare paralela din resurse proprii, ajunse la numarul sase. In paralel, am initiat animarea unui portal special StructuralFunds.ro si am devenit partenerul de dialog consultativ structurat, in principal cu Comisia Europeana si cu Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS).

 

In cadrul Platformei, s-a distins in mod deosebit componenta denumita  Structural Funds Intelligence Unit, prin care semnalam si incercam sa remediem nemultumirile, erorile umane, unele nereguli, pericolele potentiale si capcanele care jaloneaza deja anevoiosul drum spre accesarea si implementarea proiectelor social-economice realizate cu sprijinul fondurilor europene ne-rambursabile. Din nefericire, mai recent, asupra Romaniei planeaza si posibilitatea sistarii finantarilor europene de catre Consiliul European, in urma unui recent raport intocmit pentru Parlamentul European si al apelului Bundestag-ului german (Camera inferioara a Parlamentului).

 

Tocmai de aceea, alaturandu-va eforturilor noastre, devenind parte integranta a Platformei, ati putea contribui personal la imbunatatirea si accelerarea generala a accesarii finantarilor UE, cat si pentru sporirea corectitudinii si transparentei selectiei si implementarii proiectelor. Totodata, va puteti bucura de folosirea capacitatii de inter-activitate si de mediere pe care Platforma “EU-RO Clearing Funds” le realizeaza pentru  respectarea in practica a  nevoilor/ sperantelor membrilor sai.

 

Cu ocazia Salonului de Solutii Practice, desfasurat recent in cadrul Targului IMM (Centrul Romexpo, 8-9 mai 2009), am lansat oficial pachetul unic de privilegii principale al membrilor Platformei “EU-RO Clearing Funds”. Pentru o detaliere a acestora, cei interesati pot accesa siteul StructuralFunds.ro. In plus, cei care adera la aceasta platforma nonguvernamentala si nonprofit, vor beneficia si de primirea gratuita a CD-ului „Cei 7 pasi pentru finantari europene, solutii si investitii inovative de succes”.

 

Dintre materialele cele mai utile beneficiarilor actuali sau potentiali de fonduri europene amintim, selectiv, pe cele care privesc:

 • analiza economico-financiara (realizat de specialistii Institutului de Economie Mondiala al Academiei Romane)

 • importanta marketingului si parteneriatului public-privat in proiectele de dezvoltare turistica (realizat de Grupul “Détente Consultants”-Paris si societatea “Deleanu Vasile-Avocati”)

 • dosarul tehnic al proiectului (realizat de societatea Metroul SA)

 • inovarea si creativitatea in proiectele europene (realizat de Asociatia de Stiinte Alternative din Romania)

 • importanta Managementului Cunoasterii - sfaturi si subtilitati precum si solutii pentru IMM (realizat de Presedintele Knowledge Management Institute Romania)

Beneficii

Iata aici pe scurt Sumarul Privilegiilor Principale la care puteti avea acces deplin sprijinind initiativa noastra de monitorizare/evaluare paralela din unghiul beneficiarilor concreti/potentiali ai fondurilor UE:

 

 1. Consultarea confidentiala on-line a membrilor pe baza chestionarelor pregatite in prealabil si difuzate spre consultare in avans asupra probelemelor intampinate/ nerezolvate, a gradului de satisfactie cu privire la stadiul de desfasurare a procesului de absorbtie si a atitudinii generale/specifice a autoritatilor responsabile fata de beneficiari.

 2. Includerea preferentiala in Pachetul Public de Observatii si Recomandari diseminate catre institutiile UE si autoritatile romane a punctelor Dvs. de vedere si a motivatiilor acestora, menite sa conduca din mers la sprijinirea imbunatatirii corectitudinii, simplificarii, acuratetei, transparentei, obiectivitatii evaluarii si a eficacitatii social-economice a procesului de absorbtie. 

 3. Reliefarea in cadrul rapoartelor de monitorizare/ evaluare paralela a celor mai viabile propuneri, sugestii si solutii concrete de remediere, cu mentionarea sau nu (dupa caz) a paternitatii propunerilor formulate. 

 4. Invitarea in prezidiul conferintelor de presa periodice, la interval de timp trimestrial, a celor mai reprezentativi membri pentru a-si putea face publice punctele de vedere in fata autoritatilor responsabile. 

 5. Abilitarea ca Ambasadori itineranti sui generis ai Platformei „EU-RO Clearing Funds (factori de lobby proeminenti) a celor mai activi/generosi membri in cadrul Platformei si sustinerea propunerilor acestora prin euro-parlamentarii de origine romana si in cadrul Comitetului Economic si Social si al Comitetului Regiunilor de la Bruxelles. 

 6. Cooptarea membrilor cu cea mai intensa activitate in cadrul procesului de fundamentare si desfasurare practica a Dialogului Consultativ Structurat cu Comisia Europeana – in special cu DG Regio.Pana in prezent, inclusiv sub presiunea grupului nostru de lobby in privinta simplificarii, reducerii numarului de avize, inroducerii de pre-finantare pentru IMM si al transperentizarii achizitiilor publice au fost deja adoptate. 

 7. Sustinerea celor mai relevante initiative, propuneri si demersuri pe langa ACIS si Comitetul de Coordonare Interministeriala pentru o mai rapida aplicare a acestora in practica implementarii programelor operationale, mai ales daca apar defectiuni semnificative in cursul procesului de absorbtie 

 8. Convocarea si consultarea membrilor privilegiati ori de cate ori au loc bilanturile/conferintele de presa in urma inspectiilor/investigatiilor ad-hoc ale Comisiei Europene, inclusiv OLAF si ale Curtii Europene de Conturi cu privire la stadiul de desfasurare al procesului in ansamblu, dar si al tuturor iregularitatilor sesizate cu ocazia audit-urilor efectuate de institutiile abilitate, fie ele ale Statului roman, fie ale UE. 

 9. Oferirea de conditii de participare speciala, cu discount semnificativ, la toate reuniunile/ conferintele/ evenimentele publice de evaluare, informare, advocacy si training organizate sub egida Platformei.  

 10. Primirea gratuita si prioritara a editiei electornice a Buletinului Informativ „Early Warning Support” al Platformei, incluzand mentionarea in ordine crescatoare a numelor celor mai activi si generosi membri care sprijina in mod constant initiativele si activitatile curente ale acesteia, in special in sensul cresterii gradului de absorbtie, utilizarii responsabile si eficiente a fondurilor, incurajarii parteneriatelor public-private fertile si a implicarii in dinamizarea procesului in sine. 

 11. Preluarea cu titlu de povesti de succes sau de transfer de bune practici a relatarii celor mai izbutite si inovative proiecte, in vederea cresterii valorii adaugate a proiectelor, popularizarii lor in buletinele informative, pe cele 3 site-uri dedicate – StructuralFunds.ro, HouseofEurope.ro, Portal.StructuralFunds.ro si, ori de  cate ori este posibil. si ale partenerilor media permanenti ai Platformei noastre.

 12. Invitarea cu titlu de Special Guest si decernarea anuala a Diplomei de Excelenta unora dintre cele mai active, entuziaste si eficiente personalitati publice si private, cu prilejul organizarii Forumului Anual Civic si de Afaceri pentru stimularea absorbtiei fondurilor UE (primele doua editii s-au desfasurat cu deosebit succes in decembrie 2007, respectiv decembrie 2008).

NOTA BENE:

Pentru consultarea atributiilor si responsabilitatilor asumate de programul Structural Intelligence Unit puteti consulta portalul special dedicat. Contributia baneasca anuala pentru un Membru Premium este de minim 150 lei/an, iar pentru personalitatile abilitate ca Ambasador Itinerant este de minim 450 lei/an. Evident, contributiile superioare sunt binevenite, dar cuantumul lor exact ramane confidential, urmand sa se releve doar ordinea de marime in cadrul listei anuale ce va fi publicata pana cel tarziu in data de 15 decembrie al fiecarui an, cand se face bilantul activitatii anului anterior. Pentru fiecare contributie se va elibera factura fiscala, care sa evidentieze contributia respectiva.

 

Contributiile benevole vor fi varsate in contul Fundatiei EUROLINK - Casa Europei si vor servi exclusiv activitatilor legate de activitatile destinate sa imbunatateasca si sa accelereze procesul de absorbtie al fondurilor romanesti de catre entitatile si persoanele fizice  romanesti. Publicarea listei organizatiilor si persoanelor va fi facuta publica trimestrial si popularizata cu ocazia evenimentelor desfasurate sub egida Platformei.

 

Pentru informatii suplimentare si solicitari va stam la dispozitie la tel./fax: 021.2304997 si mobil: 0723699857 sau e-mail: eurolink@b.astral.ro.

 

Pentru conformitate,

Secretariatul Platformei “EU-RO Clearing Funds”

c/o EUROLINK-Casa Europei

 

 
 Parteneri media

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Early Warning Support

Pagină realizată de EUROLINK-Casa Europei, cu sprijinul Agenţiei Phaeton Gala
web design: Biroul de imagine SRL